Αγρια μάχη λιμενικών με χασισέμπορους

Αγρια μάχη λιμενικών με χασισέμπορους

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν νωρίς το πρωί χθες, όταν τo πλήρωμα περιπολικού του Λιμενικού, που βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Ρόδα Κέρκυρας, εντόπισε ταχύπλοο το οποίο με μεγάλη ταχύτητα κατευθυνόταν από τις αλβανικές ακτές προς το νησί…

Αμέσως θεωρήθηκε ύποπτο και ξεκίνησε η διαδικασία ακινητοποίησής του. Στις προτροπές των λιμενικών προς τους επιβαίνοντες να σταματήσουν, το ταχύπλοο αύξησε ταχύτητα και άρχισε να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς.

Οι λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές στον αέρα… Δευτερόλεπτα αργότερα οι επιβαίνοντες στο ταχύπλοο απάντησαν… H καταδίωξη, με ανταλλαγή πυρών, συνεχίσθηκε για αρκετά λεπτά, όταν το ταχύπλοο σταμάτησε και δύο άτομα εμφανίσθηκαν να σηκώνουν ψηλά τα χέρια τους… Το σκάφος του Λιμενικού πλησίασε προσεκτικά για αναγνώριση, αλλά μόλις έφθασε σε κοντινή απόσταση, ένα τρίτο άτομο που ήταν κρυμμένο σηκώθηκε και άρχισε να πυροβολεί, ενώ συγχρόνως επιτάχυνε το σκάφος για να διαφύγουν… Οι λιμενικοί απάντησαν με καταιγισμό πυρών, καταδιώκοντας το ταχύπλοο μέχρι την παραλία Αστρακερή όπου οι τρεις άγνωστοι άφησαν το ταχύπλοο και έφυγαν με τα πόδια τους.

Οι λιμενικοί ερευνώντας το σκάφος βρήκαν και κατάσχεσαν 11 σάκους με χασίς, ενώ άλλοι 17 παρόμοιοι σάκοι βρέθηκαν στη θάλασσα… Οι δράστες, έως αργά χθες το βράδυ, αναζητούνταν στο νησί σε κοινή επιχείρηση των λιμενικών με την αστυνομία και τη συνδρομή ελικοπτέρου.

Αξιωματικοί του Λιμενικού ανέφεραν ότι πριν συμβεί το περιστατικό άγνωστο άτομο, με κερκυραϊκή προφορά, τηλεφώνησε στο λιμεναρχείο και ανέφερε ναυάγιο στη νότια περιοχή του νησιού… κάτι που αποδείχθηκε ψευδές. «Πιθανότατα να ήταν συνεργός των δραστών και να ήθελε να παραπλανήσει την υπηρεσία προκειμένου να δεσμεύσει δυνάμεις και αυτοί στη συνέχεια να περάσουν ελεύθερα τα ναρκωτικά τους, αλλά δεν τσίμπησαν»… ανέφερε στην «K» αξιωματικός του λιμενικού.

Παράλληλα, άλλο ένα πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών πέτυχε και η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων.

Υστερα από συντονισμένες ενέργειες, στην περιοχή Μουργκάνι συνελήφθησαν τρία άτομα στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 67 κιλά χασίς προερχόμενα από την Αλβανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή