Κύκλωμα… αναλήψεων

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συνεργασία υπαλλήλου της τράπεζας κύκλωμα απατεώνων κατάφερνε να πραγματοποιεί αναλήψεις σημαντικών χρηματικών ποσών από λογαριασμούς πελατών της Eurobank. Τα μέλη του κυκλώματος είχαν υιοθετήσει έναν απλό τρόπο δράσης, δεν θα μπορούσαν όμως να τον εφαρμόσουν εάν δεν είχαν διασφαλίσει τη συνεργασία του υπαλλήλου. Αυτός τους έδινε τα στοιχεία ταυτότητας πελατών και τους αριθμούς των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Οι δράστες, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία, κατασκεύαζαν πλαστές ταυτότητες με τη φωτογραφία Αλβανού, μέλους του κυκλώματος, ο οποίος εμφανιζόταν σε υποκαταστήματα της τράπεζας και εκταμίευε χρηματικά ποσά μικρότερα των 10.000 ευρώ, για τα οποία δεν απαιτείται αντιπαραβολή υπογραφής των δικαιούχων. Τους τελευταίους δύο μήνες τα μέλη του κυκλώματος εκταμίευσαν 42.350 ευρώ από λογαριασμούς πελατών από υποκαταστήματα της τράπεζας. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν πλαστά δελτία ταυτότητας, έγγραφα με αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, δείγματα υπογραφών των δικαιούχων.

Συνελήφθησαν τέσσερις, ενώ ο τραπεζικός υπάλληλος απολογήθηκε αλλά δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή