Μη ανησυχία από τα 5,3 R

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες η ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε χθες στο Ιόνιο, δυτικά της Πελοποννήσου. Η δόνηση έγινε στο δυτικό τμήμα του ελληνικού τόξου σε μια περιοχή με έντονη σεισμικότητα και δεν συνδέεται με την σεισμική δραστηριότητα του περασμένου μήνα στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η δόνηση είχε μέγεθος 5,3 Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 2.15 π.μ., 110 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Οπως ανέφεραν οι σεισμολόγοι του ΑΠΘ, η δόνηση δεν συνδέεται με τη σεισμική δραστηριότητα που αναστάτωσε τον προηγούμενο μήνα τη Ζάκυνθο. «Ο χθεσινός σεισμός έγινε στο δυτικό τμήμα του ελληνικού τόξου. Πρόκειται για περιοχή με έντονη σεισμικότητα, όπου σεισμοί τέτοιων μεγεθών είναι συνηθισμένοι», ανέφερε στην «Κ» η σεισμολόγος στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, κ. Γεωργία Πανοπούλου. «Επομένως, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η δόνηση δεν έγινε καν αισθητή στη Ζάκυνθο ή στα παράλια της Πελοποννήσου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή