Μια φρικτή ιστορία που πάγωσε μια πόλη

Μια φρικτή ιστορία που πάγωσε μια πόλη

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τουλάχιστον ένα χρόνο επιδιδόταν, σύμφωνα με αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής, σε άγρα ανήλικων αγοριών μέσω Διαδικτύου ο 43χρονος πολύτεκνος από τα Ιωάννινα, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκων και πορνογραφία. Με μηνύματα όπως «θέλω αγοράκι μέχρι 15 ετών», τα οποία δημοσιοποιούσε σε κανάλια συνομιλιών στο Διαδίκτυο, επιχειρούσε να προσεγγίσει ανηλίκους και, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε αρκετές περιπτώσεις τα κατάφερνε.

Ο συλληφθείς, που εντοπίσθηκε έπειτα από καταγγελία του πατέρα ενός ανηλίκου, συναντούσε τα αγόρια και τα φωτογράφιζε γυμνά. O εντοπισμός του έγινε έπειτα από εισαγγελική άρση απορρήτου και ανάλυση των ηλεκτρονικών του ιχνών. Οι αστυνομικοί που έκαναν έφοδο στο σπίτι και στο κατάστημά του τον βρήκαν τη στιγμή που είχε ηλεκτρονική αλληλογραφία με ανήλικο, με τον οποίο κανόνιζε συνάντηση σε κεντρικό σημείο της πόλης των Ιωαννίνων.

Η αποκάλυψη της υπόθεσης προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, καθώς η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να εντοπισθούν τα θύματα του 43χρονου και να διευκρινισθεί εάν είχε κακοποιήσει σεξουαλικά κάποια από τα παιδιά. Οι ανήλικοι με τους οποίους κανόνιζε συναντήσεις προέρχονται, σύμφωνα με την αστυνομία, από τα Ιωάννινα και όμορους νομούς.

Στην κατοχή του συλληφθέντα οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν εκτυπώσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποδεικνύουν ότι επικοινωνούσε με ανηλίκους και τους πρότεινε ερωτικά ραντεβού και κινητό τηλέφωνο, το οποίο περιείχε αποθηκευμένες γυμνές φωτογραφίες του δράστη με ανηλίκους. Κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, από την εξέταση των οποίων αναμένεται να προκύψουν επιπλέον στοιχεία για τον τρόπο δράσης του. H έρευνα συνεχίζεται, καθώς οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι συνεργαζόταν με άλλους παιδόφιλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή