ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Μαθηματικά και Νεοελληνική Λογοτεχνία για σήμερα

Με το πρώτο μάθημα ανά κατεύθυνση συνεχίζονται σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι της τεχνολογικής και της θετικής κατεύθυνσης θα εξετασθούν στα Μαθηματικά, όπου τα προηγούμενα χρόνια οι επιδόσεις των υποψηφίων καθόρισαν κατά πολύ την εισαγωγή τους κυρίως στις περιζήτητες σχολές. Οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης θα εξετασθούν στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Πάντως, για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας – Εκθεσης (εξετάσθηκε την Τρίτη) υπάρχουν αντιδράσεις από ορισμένα βαθμολογικά κέντρα, καθώς βαθμολογητές θεωρούν ότι οδηγία της επιτροπής εξετάσεων για το ερώτημα B2 είναι λανθασμένη και απαράδεκτη, αφού στην Εκθεση ισχύουν όλα.

110 ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Μουσικός εορτασμός της επετείου

Μαθητές σημερινοί και παλαιότεροι, γονείς, καθηγητές και επίσημοι γέμισαν ασφυκτικά την περασμένη Κυριακή το Μέγαρο Μουσικής, με αφορμή την επέτειο των 110 χρόνων από την ίδρυση της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Την επέτειο χαιρέτισαν ο διευθυντής της ΓΣΑ κ. Φος και ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Γερμανίας στην Αθήνα δρ Σούλτχαϊς. Παρούσες ήταν η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, απόφοιτος της σχολής, η οποία στην ομιλία της θυμήθηκε τα παλιά, και η πρόεδρος της Βουλής, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, που μίλησε στα γερμανικά. Το πρόγραμμα άρχισε με τον ύμνο της Ενωμένης Ευρώπης, την Ωδή στη Χαρά από την Ενάτη του Μπετόβεν, συνεχίστηκε με τη Λειτουργία του Ντβόρζακ και τελείωσε με Χατζιδάκη και Θεοδωράκη.

ΕΔΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ

Για ψυχρολουσία κρατουμένου

Ενορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε από τον αναπληρωτή αστυνομικό διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο Γιαννίκα Σακκά, για ειδικό φρουρό, ο οποίος υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας και ο οποίος σε βίντεο που προβλήθηκε από τηλεοπτικό σταθμό εικονίζεται να ρίχνει ένα κουβά νερό σε τοξικομανή. Επιπλέον, διατάχθηκε η άμεση μετακίνηση του ειδικού φρουρού σε άλλη υπηρεσία.

ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Εισαγγελείς για οργανωμένο έγκλημα

Εισαγγελείς που θα εποπτεύουν πλήρως τις αστυνομικές διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης όσον αφορά στο οργανωμένο έγκλημα ορίστηκαν χθες με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου. Εποπτεύων εισαγγελέας της Ασφάλειας Αττικής ορίστηκε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ στη Θεσσαλονίκη ορίστηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Σαμπατζής. Θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους για τα επόμενα τρία χρόνια με τη μορφή πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Χωρίς ταξί και τρόλεϊ

Ταλαιπωρία αναμένει το επιβατικό κοινό τη Δευτέρα, καθώς η Αθήνα θα μείνει χωρίς ταξί και χωρίς τρόλεϊ. Οι αυτοκινητιστές ταξί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία (από τις 5 π.μ. έως τις 5 το πρωί της Τρίτης) διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια του υπουργείου Μεταφορών σχετικά με την αναθεώρηση του ΚΟΚ. Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Εκδηλώσεις στον Δήμο Αθηναίων

Τριήμερες εκδηλώσεις ενημέρωσης για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος διοργανώνουν την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμος Αθηναίων και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, με αφορμή την 31η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη θα λειτουργήσει ειδικό περίπτερο στην Πλατεία Συντάγματος (10 π.μ. με 5 μ.μ.), όπου θα διανέμεται ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικά με τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια – νόσο των καπνιστών και την Τετάρτη, γιατροί θα βρίσκονται στο περίπτερο για να διεξάγουν δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο σε όσους το επιθυμούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή