Τα δύσκολα Μαθηματικά, η καθοριστική Ιστορία

Τα δύσκολα Μαθηματικά, η καθοριστική Ιστορία

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια «νέα αρχή» θα επιχειρήσουν να κάνουν σήμερα οι υποψήφιοι της θετικής και της τεχνολογικής κατεύθυνσης, ύστερα από τα ιδιαιτέρως δύσκολα (και μεγάλης έκτασης) θέματα στα Μαθηματικά κατεύθυνσης το περασμένο Σάββατο. Σήμερα, οι υποψήφιοι της θετικής κατεύθυνσης θα εξετασθούν στη Βιολογία (πέρυσι το 15,23% έγραψε κάτω από τη βάση ενώ το 37,91% αρίστευσε) και του δεύτερου κύκλου της τεχνολογικής στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (πέρυσι το 49,74% έγραψε κάτω από τη βάση, ενώ το 11,65% αρίστευσε).

Αντίθετα, οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης μετά τα εύκολα θέματα στη Νεοελληνική Λογοτεχνία το Σάββατο, θα εξετασθούν σήμερα στην Ιστορία· μάθημα στο οποίο την τελευταία τετραετία καταγράφηκαν τα υψηλότερα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση μεταξύ των 4 μαθημάτων της κατεύθυνσης. Συγκεκριμένα, πέρυσι το 55,3% των μαθητών έγραψε κάτω από τη βάση, ενώ αρίστευσε το 7,43% των υποψηφίων.

Βέβαια, πολλά θα κριθούν και από τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, καθώς η Επιτροπή Εξετάσεων πιθανότατα να συνυπολογίσει ότι από φέτος έχει θεσμοθετηθεί η βάση του 10, βαθμό που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι για να κατοχυρώσουν δικαίωμα εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Ως προς τα μαθήματα του Σαββάτου, για τα θέματα στα Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανέφερε ότι «η δυσκολία τους ήταν περίπου η ίδια με την περυσινή με τη διαφορά ότι απαιτούσαν από τους υποψηφίους ευχέρεια στους υπολογισμούς, με αποτέλεσμα να αναλώσουν αρκετό χρόνο γι’ αυτό». Να σημειωθεί ότι πέρυσι το 73,77% των υποψηφίων της τεχνολογικής κατεύθυνσης βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση.

Για τα θέματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας θεωρητικής κατεύθυνσης η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων ανέφερε ότι «δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες». Πέρυσι, στο μάθημα κάτω από τη βάση έγραψε το 39,62% των μαθητών, ενώ αρίστευσε το 4,21% των υποψηφίων.

Τέλος, λύθηκε το πρόβλημα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, όπου υπήρξε διαφωνία της Επιτροπής Εξετάσεων και βαθμολογητών. H Επιτροπή διευκρίνισε προς τα βαθμολογικά κέντρα ότι στο ερώτημα Β2 πρέπει να θεωρηθούν σωστές όλες οι τεκμηριωμένες απαντήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή