ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Αμεση κινητοποίηση, δεν κινδύνευσαν ασθενείς

Συναγερμός σήμανε χθες στις 3 π.μ. στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ισόγειό του. Η φωτιά προκάλεσε αναστάτωση στο νοσοκομείο, αλλά ευτυχώς η αντίδραση των εργαζομένων και της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και κατάφεραν μέσα σε λίγη ώρα να τη σβήσουν πριν πάρει διαστάσεις. Οπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, δεν χρειάστηκε να εκκενωθούν θάλαμοι ασθενών. Η αιτία της φωτιάς παραμένει άγνωστη. Στο σημείο που εκδηλώθηκε υπήρχαν ακάθαρτα είδη ιματισμού κι επεκτάθηκε σε μια παρακείμενη πλαστική φυσούνα.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Δρόμοι είναι αυτοί;

Κλιμακούμενες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν κοινωνικοί φορείς της Εύβοιας, με αίτημα την ανακατασκευή του ανύπαρκτου, όπως υποστηρίζουν, οδικού δικτύου. Το Εργατικό Κέντρο, το Τεχνικό Επιμελητήριο, όλοι οι δήμοι και ο νομάρχης επιδιώκουν όχι μόνο την κατασκευή ενός σύγχρονου δικτύου, αλλά και να μην πληρώνουν διόδια για το τμήμα Σχηματάρι – Χαλκίδα. Να σημειωθεί ότι το δίκτυο, που χρονολογείται από το 1940, υπέστη εκτεταμένες καταστροφές από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του 2003.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πρύτανης ο κ. Ανδρέας Τρουμπής

Ο καθηγητής κ. Ανδρέας Τρουμπής είναι ο νέος πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στις πρόσφατες πρυτανικές εκλογές, το ψηφοδέλτιο του κ. Τρουμπή συγκέντρωσε 220 ψήφους έναντι 182 ψήφων του σχήματος στο οποίο ηγείτο ο καθηγητής κ. Μιχάλης Αγγελίδης. Νέοι αντιπρυτάνεις εξελέγησαν οι κ. Κώστας Ζώρας, Ιωάννης Γκλιάλας και η κ. Χρυσή Βιτσιλάκη.

ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Γαρίδες, γλώσσες, κυδώνια

Στον εισαγγελέα παραπέμφθηκε ο υπεύθυνος καταστήματος του Βοτανικού, στο οποίο ελεγκτές της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Νομαρχίας Αθηνών εντόπισαν και στη συνέχεια κατέσχεσαν 243 κιλά θαλασσινά ακατάλληλα για κατανάλωση. Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γαρίδες και γλώσσες σε απόψυξη, κυδώνια και μύδια που δεν έφεραν τις απαραίτητες ενδείξεις, μπακαλιάροι, σουπιές, θράψαλα, φαγκριά και σφυρίδες που παρουσίαζαν αλλοίωση των οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

Λεία 19.000 ευρώ

Στο στόχαστρο ληστών βρέθηκε χθες στις 10.10 π.μ. το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank, στη λεωφόρο Πάρνηθας 129 – 131 στο Μενίδι. Δύο άγνωστα άτομα που φορούσαν κράνη ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων υπαλλήλους και πελάτες και αφαίρεσαν από δύο ταμεία συνολικά 19.000 ευρώ. Διέφυγαν με μοτοσικλέτα προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ

Μετέφερε 54 λαθρομετανάστες

Στο πίσω μέρος φορτηγού, που αστυνομικοί ακινητοποίησαν έπειτα από περιπετειώδη καταδίωξη στην περιοχή του Μενιδίου, βρέθηκαν χθες στοιβαγμένοι 54 λαθρομετανάστες προερχόμενοι από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο οδηγός του και υπεύθυνος για τη μυστική μεταφορά των αλλοδαπών κατάφερε να διαφύγει, ενώ το όχημα είχε κλαπεί στις 29 του μήνα.

ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΦΕΤ

Σε επιχειρήσεις της Θράκης

Εντατικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις της Θράκης πραγματοποιεί ο ΕΦΕΤ. Ηδη έχουν ελεγχθεί 22 επιχειρήσεις των νομών Εβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, από τις οποίες έξι υπεύθυνοι παραπέμπονται στον εισαγγελέα. Οι εν λόγω επιχειρήσεις (τυροκομεία, ψητοπωλεία, κάβες, αποθήκες τυποποιημένων προϊόντων) είτε κατείχαν μη ασφαλή τρόφιμα είτε δεν πληρούσαν τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής.

ΠΑΛΑΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΑΣΑ

Ισχύουν έως 31η Ιουλίου

Παρατείνεται έως και την 31η Ιουλίου 2006 η χρονική ισχύς των παλαιών εισιτηρίων του ΟΑΣΑ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοχοι των εισιτηρίων με τις παλαιές τιμές. Πληροφορίες στο τηλεφωνικό κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. oasa. gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή