Υπερκατανάλωση γλυκών από τους Ελληνες μαθητές

Υπερκατανάλωση γλυκών από τους Ελληνες μαθητές

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταναλώνουν συχνά γλυκά και κρέας, ενώ αποφεύγουν τα ψάρια. Οι Ελληνες μαθητές Λυκείου, υιοθετούν κακές διατροφικές συνήθειες, αθετώντας τους «κανόνες» της υγιεινής μεσογειακής διατροφής, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο τη μελλοντική τους υγεία. Οπως κατέδειξε έρευνα διατροφικής συνήθειας που διεξήγαγαν το Διαβητολογικό Κέντρο του Τζανείου νοσοκομείου και η Ενωση Καταναλωτών Ελλάδας σε δείγμα 985 μαθητών Λυκείων της Αθήνας και του Πειραιά, το 60% – 70% των μαθητών τρώει τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα κρέας, ενώ καθημερινή κατανάλωση δηλώνει το 17% των μαθητών και το 8% των μαθητριών. Το 22% των μαθητών Λυκείων του Πειραιά καταναλώνει γλυκά τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα. Περισσότερο «γλυκατζήδες» οι μαθητές της Αθήνας, το 46% των οποίων τρώνε 4 φορές την εβδομάδα γλυκά.

Το 41% του συνόλου των μαθητών που συμμετείχαν στην έρευνα τρώει σπάνια ή καθόλου ψάρια και το 56% μία φορά την εβδομάδα. Οσπρια καταναλώνει μία φορά εβδομαδιαίως το 52% των μαθητών. Το μόνο ίσως θετικό, σχετικά με τη διατροφή των Ελληνόπουλων, στοιχείο που προέκυψε είναι ότι σχεδόν όλοι οι μαθητές δήλωσαν πως καταναλώνουν 4 φορές την εβδομάδα φρούτα και λαχανικά.

Το 20% των μαθητών του Πειραιά και το 9% των μαθητών της Αθήνας τρώει 4 – 7 φορές έτοιμο φαγητό -με ιδιαίτερη προτίμηση στα σουβλάκια- παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητά τους (90%) δηλώνει ότι υπάρχει μαγειρεμένο φαγητό στο σπίτι. Τέλος, το 87% των μαθητών δεν παίρνει κολατσιό για το σχολείο από το σπίτι, αλλά προτιμά να αγοράζει προϊόντα -κυρίως τυρόπιτες- από το κυλικείο.

Η έρευνα θα παρουσιαστεί σε διημερίδα που ξεκινά σήμερα στο Ευγενίδειο Ιδρυμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή