Περιπολίες για τους «ελαφροχέρηδες» των πλαζ

Περιπολίες για τους «ελαφροχέρηδες» των πλαζ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ειδικές δράσεις για την αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων και πιο συγκεκριμένα των εφηβικών συμμοριών, για την αστυνόμευση τόσο πυκνοκατοικημένων συνοικιών, όσο και περιοχών με αραιό οικιστικό ιστό, για την τροχαία αστυνόμευση μεγάλων οδικών αρτηριών, για την καταπολέμηση τροχαίων ατυχημάτων και την καταγραφή επικίνδυνων παραβάσεων θέτει σε εφαρμογή η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου. Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιούνται συσκέψεις στις επιμέρους Αστυνομικές Διευθύνσεις υπό τον Αττικάρχη, Υποστράτηγο Ασημάκη Γκόλφη, στις οποίες δίδονται, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, οδηγίες για την ανάπτυξη συγκεκριμένων δράσεων.

Ειδικές δράσεις ετέθησαν σε εφαρμογή από χθες το βράδυ στη Διεύθυνση Νοτιοανατολικής Αττικής για την αντιμετώπιση της δράσης συμμοριών ανηλίκων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, πλατείες στην περιοχή της Γλυφάδας έχουν γίνει τόπος συνάντησης εφηβικών συμμοριών από διάφορες περιοχές της Αττικής και δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα από μεταξύ τους συμπλοκές. Εκτιμήθηκε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί, καθώς ολοκληρώθηκε η σχολική περίοδος και αποφασίσθηκε η εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων αστυνόμευσης για την άμεση αντιμετώπισή της.

Μεγάλη βαρύτητα δίδεται στην τροχαία αστυνόμευση του παραλιακού οδικού δικτύου από το Νέο Φάληρο μέχρι το Μαρκόπουλο. Οπως επισημάνθηκε στη διάρκεια των συσκέψεων, η παραλιακή ζώνη συγκεντρώνει κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών πληθώρα δραστηριοτήτων, καθώς σε αυτή μετακινούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας οι λουόμενοι, ενώ το βράδυ εκεί συγκεντρώνεται η νυχτερινή διασκέδαση με δεκάδες κέντρα να λειτουργούν. Ετσι, στην παραλιακή ζώνη μεταφέρονται μια σειρά από δράσεις της αστυνομίας, όπως για παράδειγμα τα συνεργεία αλκοτέστ. Επιπλέον, εκεί θα επικεντρωθούν τους προσεχείς μήνες οι έλεγχοι για τη λειτουργία παράνομων χώρων στάθμευσης κοντά στα κέντρα διασκέδασης. Συνεχείς έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων αυτοκινήτων, που, σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν μεταφερθεί προς την περιοχή Μαρκοπούλου. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, η παραλιακή ζώνη έχει κατατμηθεί σε περιοχές ανά 20 χιλιόμετρα και για κάθε όρο θα επιλέγεται ένα από αυτά, όπου, πέρα από τις δράσεις αυτές, θα γίνεται εντατική τροχαία αστυνόμευση για την καταγραφή επικίνδυνων παραβάσεων.

Παράλληλα, στη διάρκεια της ημέρας, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κλοπών στις παραλίες από δράστες που αφαιρούν πορτοφόλια και κινητά τηλέφωνα λουόμενων, αστυνομικοί με πολιτική περιβολή θα πραγματοποιούν περιπολίες.

Στον σχεδιασμό που έγινε ελήφθη υπόψη και ο παράγοντας της αναχώρησης των κατοίκων της Αττικής για καλοκαιρινές διακοπές. Για να αντιμετωπισθεί ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων διαρρήξεων σε σπίτια των οποίων οι ένοικοι θα απουσιάζουν, προγραμματίζεται αύξηση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών σε όλες τις περιοχές. Ειδικά για τη Βορειοανατολική Αττική, όπου το οικιστικό σύστημα είναι «χαλαρό», όπως αναφέρει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., αποφασίσθηκε σημαντική ενίσχυση των περιπολιών και επανασχεδιασμός των δρομολογίων τους, ώστε να καλύπτονται όλα τα σημεία. Επιπλέον, δόθηκε οδηγία στα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα να ζητήσουν από τους κατοίκους, εφόσον το επιθυμούν, να ενημερώνουν για το διάστημα που θα απουσιάσουν, ώστε να γίνεται περισσότερο συστηματική επιτήρηση των οικιών τους.

Στις συσκέψεις που έγιναν υπό τον Αττικάρχη ζητήθηκε από όλες τις Διευθύνσεις να κάνουν άμεση καταγραφή τυχόν ελλείψεων σε μέσα και εξοπλισμό, με βάση τις αυξημένες απαιτήσεις των νέων δράσεων και να τις αναφέρουν, προκειμένου να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή