ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ελεύθερη επιστροφή για αλλοδαπούς το καλοκαίρι

Από τις 5 Ιουλίου μπορούν να αναχωρήσουν από τη χώρα μας και να επιστρέψουν μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου οι αλλοδαποί που ζουν μόνιμα στην Ελλάδα και θέλουν να επισκεφθούν την περίοδο των θερινών διακοπών τη χώρα τους. Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η σχετική απόφαση αφορά τους αλλοδαπούς που έχουν ζητήσει άδεια παραμονής, εκείνους που είναι κάτοχοι άδειας παραμονής η οποία έχει λήξει και έχουν καταθέσει αίτηση ανανέωσης και οι ομογενείς που έχουν καταθέσει δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας διαμονής και Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς.

ΕΞΙ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Με φουσκωτό και κουπιά στη Σάμο

Εξι ανήλικοι λαθρομετανάστες αφγανικής καταγωγής εντοπίστηκαν χθες το πρωί από σκάφος του Λιμενικού στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου «Γάτος» της Σάμου. Οι ανήλικοι μεταφέρθηκαν μέχρι τα διεθνή ύδατα από τουρκικό δουλεμπορικό και στη συνέχεια με φουσκωτή κωπήλατη βάρκα κατάφεραν να προσεγγίσουν το νησί της Σάμου. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις και οδηγήθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών.

ΑΠΟ ΤΙΣ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ

Κινητοποίηση στα σώματα ασφαλείας

Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις από τις 28 Ιουνίου ανακοίνωσαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες ζητούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων και, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, έπειτα από δύο χρόνια η κυβέρνηση, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, δεν ικανοποίησε κανένα από τα αιτήματά τους.

173 ΚΙΛΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Το λαγωνικό μυρίστηκε χασίς

Περισσότερα από 173 κιλά χασίς συσκευασμένα σε σακούλες εντόπισαν αστυνομικοί στη δύσβατη δασική περιοχή «Βρύζες» στις Πρέσπες Φλώρινας. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, στη διάρκεια περιπόλου, σε σημείο κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, που θεωρείται πέρασμα εμπόρου ναρκωτικών. Οι Αλβανοί δράστες, που επρόκειτο να παραλάβουν τα ναρκωτικά, κατάφεραν να διαφύγουν.

ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ

Μια… μαρίνα στον Πηνειό

Ενα μικρό λιμάνι απέκτησε η… Λάρισα καθώς με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής κατασκευάστηκε στις όχθες του Πηνειού ειδική προβλήτα για τον ελλιμενισμό μικρών σκαφών που οι πολίτες θα χρησιμοποιούν για βόλτες αναψυχής. Η κατασκευή του μικρού λιμανιού έγινε στο πλαίσιο έργων για την ανάπλαση και διαμόρφωση της κοίτης του ποταμού, συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ. Στόχος των υπευθύνων είναι να καταστήσουν πλωτό τον Πηνειό ώστε μέρος των μετακινήσεων των Λαρισαίων να πραγματοποιούνται μέσω του ποταμού.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ 1.100 ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Φάρσα η βόμβα

Γενικός συναγερμός στις δυνάμεις ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος σήμανε στις 11 π.μ. χθες, όταν ενημερώθηκαν ότι άγνωστοι είχαν τηλεφωνήσει σε εφημερίδα και τηλεοπτικό σταθμό για βόμβα στο κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond» το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι του Πειραιά. Αμέσως απομακρύνθηκαν οι 1.100 επιβάτες του σκάφους και λιμενικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ερεύνησαν το κρουαζιερόπλοιο. Τελικώς αποδείχθηκε ότι η βόμβα ήταν φάρσα και οι επιβάτες επέστρεψαν για να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Οι άγνωστοι που τηλεφώνησαν για τη βόμβα είπαν ότι εκπροσωπούσαν την οργάνωση «Τουρκικός Απελευθερωτικός Αγώνας».

ΝΕΚΡΗ 21ΧΡΟΝΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Μοιραία βόλτα με μοτό

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες τα ξημερώματα η 21χρονη Αθηνά Σιγάλα από τη Νίκαια Αττικής, όταν η μηχανή που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία της και προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο, στο 20ό χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Χανίων – Σούδας. Η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χανίων όπου όμως 4 ώρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή