Θ. Αγγελόπουλος, Μαρ. Λάτση κατά Γρηγόρη Μιχαλόπουλου

Θ. Αγγελόπουλος, Μαρ. Λάτση κατά Γρηγόρη Μιχαλόπουλου

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «όχημα» την απειλή επίθεσης από την ενεργή τότε τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος εκβίαζε τις οικογένειες Αγγελόπουλου και Λάτση. Αυτό κατέθεσαν, μεταξύ άλλων χθες στην έναρξη της δίκης του εκδότη σε δεύτερο βαθμό ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο επιχειρηματίας κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος και η κ. Μαριάννα Λάτση. Σημειώνεται ότι πρωτοδίκως ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών για απόπειρα εκβίασης κατά μελών των δύο οικογενειών και πλαστογραφία.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Θ. Αγγελόπουλος υποστήριξε ότι ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος εκβίαζε την οικογένειά του ισχυριζόμενος ότι αποτελούσαν υποψήφια θύματα της 17Ν. Ο κ. Αγγελόπουλος διευκρίνισε μάλιστα ότι ο εκδότης της «Ελεύθερης Ωρας» απαιτούσε χρήματα, προκειμένου να μεσολαβήσει ώστε τα -υποτιθέμενα- υποψήφια θύματα να διαγραφούν από τις λίστες της τρομοκρατικής οργάνωσης… Αναφερόμενος στον θείο του Δημήτρη, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη 17Ν, ο Αγγελόπουλος σημείωσε ότι ένα χρόνο πριν από τη δολοφονία του ο Δημήτρης Αγγελόπουλος είχε δώσει χρήματα στον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο για να διαγραφεί από τη λίστα υποψηφίων στόχων. Ο κ. Αγγελόπουλος επεσήμανε επίσης ότι ο κατηγορούμενος, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα, πέραν του φοβήτρου της 17Ν χρησιμοποιούσε την εφημερίδα του, όπου απειλούσε να δημοσιεύσει συκοφαντικά κείμενα αλλά και την έκδοση βιβλίων, επίσης συκοφαντικού περιεχομένου.

Την κατάθεση του κ. Αγγελόπουλου επιβεβαίωσε η κ. Μαριάννα Λάτση.

Η μάρτυρας αναφέρθηκε σε σειρά δημοσιευμάτων του κατηγορουμένου που, όπως είπε, είχαν στόχο να εξαναγκάσουν τον Γιάννη Λάτση να καταβάλει χρήματα. Η ίδια αναφερόμενη στο βιβλίο που εξέδωσε τελικώς το 1990 ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος για τον εκλιπόντα επιχειρηματία είπε ότι ο εκδότης πίεζε μέσω παρένθετων προσώπων τον πατέρα της να του καταβάλει χρήματα, προκειμένου να μην εκδοθεί το βιβλίο. Οταν το επίμαχο βιβλίο εκδόθηκε τότε, όπως υποστήριξε η κ. Λάτση, ο πατέρας της είχε προσφωνήσει δημοσίως τον κ. Μιχαλόπουλο «εκβιαστή».

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της κατάθεσης της κ. Λάτση, προκλήθηκε ένταση από τις συνεχείς παρεμβάσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. «Οταν πέθανε ο πατέρας μου έκλαψε όλη η Ελλάδα. Οταν θα πεθάνει ο κ. Μιχαλόπουλος θα πούνε πέθανε ο εκβιαστής», είπε η κ., Λάτση. «Ο δικός μου πατέρας όμως δεν φόρεσε γερμανική στολή», ήταν η απάντηση του κατηγορούμενου. Η δίκη διεκόπη για αύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή