Ολες οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Ολες οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μέλλον των υποψηφίων για τα πανεπιστήμια αρχίζει να γίνεται χειροπιαστό. Μετά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, το οποίο πρέπει να καταθέσουν από 10-21 Ιουλίου οι υποψήφιοι, δεν έχουν άλλο πλέον να αναμένουν από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στο τέλος Αυγούστου. Η «Κ», λοιπόν, δημοσιεύει και εφέτος, τις προβλέψεις για τα ελάχιστα απαιτούμενα μόρια, με αναλυτικούς πίνακες για όλες τις σχολές ΑΕΙ (η κατάρτιση των πινάκων έγινε με τη συνδρομή της ερευνητικής ομάδας του εκπαιδευτικού ομίλου OPION- Id’ EF). Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μεγαλύτερη άνοδος (μέχρι και 500 μόρια) αναμένεται στο πεδίο των Ανθρωπιστικών – Νομικών – Κοινωνικών Επιστημών. Ενδεικτικά, η βάση για τη Νομική Αθηνών προβλέπεται να φθάσει στα 18.500 μόρια (από 18.133 πέρυσι).

Βρετανική θέση

«Για να κάνουμε τα πανεπιστήμιά μας ανταγωνιστικά, δυναμικά, με εξαγώγιμες υπηρεσίες, χρειαζόμαστε γερά κονδύλια, που θα “εκταμιεύσουμε” με αυξήσεις στα δίδακτρα και “άνοιγμα” σε ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης», λέει σε συνέντευξή του στην «Κ» ο Βρετανός υπουργός Παιδείας, Μπιλ Ράμελ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή