Ενέχονται άλλοι δύο διακινητές

Ενέχονται άλλοι δύο διακινητές

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη δύο άτομα, αλλοδαποί, συνελήφθησαν χθες από τις λιμενικές αρχές ως μέλη της ομάδας που μετέφερε με το ιστιοφόρο «ΚΟΡΣΑΡΟ ΙΙ» 110 λθρομετανάστες και εντοπίσθηκαν ανοιχτά του Φαρμακονησίου, στα Δωδεκάνησα, την περασμένη Τρίτη.

Οι δύο αλλοδαποί, αρχικώς, προσπάθησαν να κρυφτούν ανάμεσα στους λαθρομετανάστες, προκειμένου να διαφύγουν αλλά κατά τη διαδικασία των καταθέσεων εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν.

Να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή είχαν συλληφθεί, ως διακινητές, δύο Ελληνες. Πρόκειται για τον 65χρονο Παναγιώτη Μερακλή και τον 35χρονο Δημήτρη Ποταμίτη με πλούσιο ιστορικό στη διακίνηση λαθρομεταναστών. Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2001, ο Ποταμίτης μαζί με τον αδελφό του και τέσσερα ακόμη άτομα είχαν συλληφθεί στον Πόρο για τη μεταφορά 86 Ιρακινών λαθρομεταναστών με το σκάφος «Αστέρι». Και οι τέσσερις διακινητές θα προσαχθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κώ.

Να σημειωθεί ότι από τις αρχές του έτους οι Λιμενικές Αρχές έχουν συλλάβει 2.400 λαθρομετανάστες και 78 διακινητές, ενώ κατά τη διάρκεια του 2005 συνελήφθησαν 3.371 λαθρομετανάστες και 124 διακινητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή