ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΡΙΤΟ ΘΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Δεν κατάφερε να περάσει το ρέμα, νεκρός ο Βρετανός

Νεκρός βρέθηκε χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Αλμυρίδας Χανίων ο 54χρονος Βρετανός Ντέιβιντ Τζον Γουέστουελ, αγνοούμενος από το πρωί της Τετάρτης. Οπως όλα δείχνουν, ο άτυχος άνδρας, ο οποίος ήταν μόνιμος κάτοικος Βάμου, στην προσπάθειά του να διασχίσει το ρέμα που ξεκινάει από το Γαβαλοχώρι και καταλήγει στην Αλμυρίδα, παρασύρθηκε από τα ορμητικα νερά με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Κοντά στο ρέμα άλλωστε είχε εντοπιστεί το αυτοκίνητο, το μπουφάν και η ομπρέλα του. Η σορός του 54χρονου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων για νεκροψία-νεκροτομή.Υπενθυμίζεται ότι προχθές πνίγηκε ένα ζευγάρι Βρετανών μέσα στα θεριεμένα κύματα, στη Ρόδο. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία της περασμένης Τρίτης στις Καλύβες και την Αλμυρίδα. Οπως διαπίστωσε πάντως πραγματοποιώντας αυτοψία στην περιοχή ο καθηγητής του τμήματος φυσικών καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Κώστας Συνολάκης, πολλά ρέματα έχουν μπαζωθεί, με αποτέλεσμα τα νερά να μην έχουν τρόπο διαφυγής.

ΓΡΙΠΗ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ

Μέτρα στη Σάμο

Στην εφαρμογή της εγκυκλίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τη γρίπη των πτηνών, προχώρησε η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της ΝΑ Σάμου. Σύμφωνα με αυτά, τα οικόσιτα πουλερικά θα πρέπει να βρίσκονται σε περιφραγμένους χώρους, ενώ θα πρέπει να εφαρμόζονται μέτρα βιοασφάλειας στα πτηνοτροφεία και να προστατεύονται οι εγκαταστάσεις όπου παρασκευάζονται οι ζωοτροφές. Επίσης οι εκτρεφόμενες χήνες και πάπιες θα πρέπει να διαχωρίζονται από τα άλλα πτηνά. Τέλος, απαγορεύεται η πώληση πουλερικών σε υπαίθριες αγορές -λαϊκές ή από πλανόδιους πωλητές.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ

Εως σήμερα υποβολή αιτήσεων

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων αποζημίωσης για τους αγρότες που υπέστησαν καταστροφές από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες τις προηγούμενες εβδομάδες. Ωστόσο, εφόσον πρόκειται για καταστροφές σε δέντρα και υποδομές οι παραγωγοί πρέπει να αναμένουν να εγκριθεί το πρόγραμμα των αποζημιώσεων από την Ε.Ε. Οσον αφορά τις καταστροφές των καλλιεργειών στην Κρήτη την τελευταία εβδομάδα, ο ΕΛΓΑ έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δύο κρανοφόροι

Το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, στη συμβολή της λεωφόρου Δεκελείας με την οδό Δημοσθένους, στο Μενίδι, λήστεψαν χθες, λίγο μετά τις 9 π.μ., δύο άγνωστοι. Οι δράστες, που φορούσαν μαύρα κράνη, ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών τον φύλακα ασφαλείας, πελάτες και υπαλλήλους και άδειασαν τρία ταμεία, αφαιρώντας άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια κατάφεραν να διαφύγουν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ

Λόγω έργων ΟΣΕ

Κλειστή θα παραμείνει για τα οχήματα η ισόπεδη σιδηροδρομική διάβαση της Ιεράς Οδού, στη διασταύρωσή της με τη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως από τις 6 π.μ. αύριο έως τις 10 μ.μ. της Κυριακής, λόγω εργασιών του ΟΣΕ. Από την Τροχαία θα γίνεται εκτροπή των οχημάτων που κινούνται από Αθήνα προς Αιγάλεω και αντιστρόφως, μέσω εναλλακτικών διαδρομών. Οι οδηγοί παρακαλούνται να ακολουθούν την οδική σήμανση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή