Υπομονή, θα εμβολιαστείτε…

Υπομονή, θα εμβολιαστείτε…

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να επιδείξουν υπομονή σχετικά με τα αντιγριπικά εμβόλια καλεί τους πολίτες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, επισημαίνοντας ότι «τα εμβόλια έρχονται με αργούς ρυθμούς, σταδιακά και σε μικρές ποσότητες με αποκλειστική ευθύνη των εταιρειών που τα διακινούν στην Ελλάδα». Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, οι φαρμακοποιοί ουδεμία ευθύνη φέρουν για την καθυστέρηση εισαγωγής των εμβολίων και εφοδιασμού των φαρμακείων, αντίθετα κάνουν ό,τι μπορούν για να προμηθευτούν τις ποσότητες που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους. «Η επάρκεια ή η έλλειψη των εμβολίων», υπογραμμίζεται, «εξαρτάται αποκλειστικά από την αυτοσυγκράτηση που θα δείξουν οι πολίτες για ένα προϊόν που σε όλη την Ευρώπη διατίθεται αποκλειστικά και μόνο στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού».

Στο θέμα των εμβολίων αναφέρθηκε χθες και ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Δημ. Καραγεωργίου, ο οποίος τόνισε ότι «οι παρτίδες των εμβολίων που έρχονται στην Ελλάδα είναι άριστης ποιότητας με τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και κυκλοφορούν με τον ίδιο ρυθμό όπως και στα άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε.». Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, έως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχει εφοδιαστεί πλήρως η αγορά με αντιγριπικά εμβόλια, ενώ θα παραληφθούν συνολικά περίπου 1.650.000 εμβόλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή