Ο αντιπρύτανης, οι φοιτητές και …τα τούβλα

Ο αντιπρύτανης, οι φοιτητές και …τα τούβλα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φοιτητές βγάζουν… σηκωτό αντιπρύτανη από το γραφείο του και χτίζουν κατόπιν τις δύο πόρτες του γραφείου! Ενα ακόμη επεισόδιο, που καταδεικνύει το νοσηρό κλίμα στα ελληνικά πανεπιστήμια, συνέβη χθες, αυτή τη φορά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Μικρή ομάδα φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής στην Ξάνθη εισέβαλε στο γραφείο του αντιπρύτανη κ. Αθανασίου Καραμπίνη και με τη βία τον ανάγκασαν να βγει. Κατόπιν έχτισαν με τούβλα τις εισόδους του γραφείου.

Ο λόγος των αντιδράσεων

Οι φοιτητές θεωρούν ότι οι πρυτανικές αρχές κάνουν κατάχρηση των κονδυλίων του ιδρύματος. Σημείο αιχμής για τις σχέσεις των δύο πλευρών αποδεικνύεται και η διαχείριση των κονδυλίων σίτισης. Οι φοιτητές αντιδρούν στην ανάθεση της σίτισης σε ιδιωτικές εταιρείες και ζητούν η σίτιση να παραμείνει στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας. Μάλιστα, φοιτητής έχει προχωρήσει σε δημόσιες καταγγελίες για κατάχρηση κονδυλίων, ενώ συμμετείχε και πέρυσι σε ανάλογες κινητοποιήσεις κατά την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους. Αποτέλεσμα είναι η πρυτανική αρχή να υποβάλει μήνυση εναντίον του φοιτητή, ζητώντας αποζημίωση 200.000 ευρώ.

Ο σύλλογος φοιτητών κάνει λόγο για ποινικοποίηση των αγώνων και ζητεί ανάκληση της μήνυσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή