Δέκα χρόνια σε αστυνομικό για φονικό

Δέκα χρόνια σε αστυνομικό για φονικό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην φυλακή, προκειμένου να εκτίσει την ποινή που του επεβλήθη από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, οδηγήθηκε για πρώτη φορά, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του 22χρονου αθίγγανου Μαρίνου Χριστόπουλου, ο πρώην αστυνομικός της ομάδας «Ζ» Γιώργος Τηλιανάκης.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, μείωσε μεν την ποινή του ωστόσο του αφαίρεσε το «προνόμιο» της αναστολής -που του είχε δοθεί πρωτοδίκως- με αποτέλεσμα ο Τηλιανάκης να καλείται να εκτίσει την κάθειρξη που του επεβλήθη δι’ εγκλεισμού. Οι συνήγοροι της οικογένειας του 22χρονου αθίγγανου που τον Οκτώβριο του 2001 έπεσε νεκρός με μία σφαίρα στον αυχένα επειδή αρνήθηκε, κατά τη δικογραφία, να σταματήσει για έλεγχο όπως του ζητήθηκε, χαρακτήρισαν την απόφαση καινοφανή και σημείωσαν ότι μπορεί να αποτελέσει μήνυμα προς «επίδοξους ράμπο της αστυνομίας». Κατά τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής πρόκειται για απόφαση-σταθμό, αφού, όπως είπαν είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται αστυνομικός για ανθρωποκτονία εν ώρα καθήκοντος.

Χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε σε κάθειρξη δέκα ετών και τριών μηνών τον Γιώργο Τηλιανάκη κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Η πλειοψηφία των δικαστών απέρριψε τον ισχυρισμό του Τηλιανάκη περί εκπυρσοκρότησης του όπλου. Το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Μαρίνο Χριστόπουλο, ωστόσο προέβλεψε το αποτέλεσμα ως πολύ πιθανό και το αποδέχθηκε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή