Πρόστιμα για τα νταμάρια Μαρκοπούλου

Πρόστιμα για τα νταμάρια Μαρκοπούλου

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ για περιβαλλοντικές παραβάσεις ανακοινώθηκε χθες από το ΥΠΕΧΩΔΕ σε δύο εταιρείες που λατομεύουν παράνομα στο Μαρκόπουλο. Την αγωνία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που βλέπουν επί δεκαετίες τη δραματική υποβάθμιση και υποφέρουν από την επιβάρυνση της υγείας τους, είχε αναδείξει με διαδοχικά δημοσιεύματά της η «Κ».

Το πρόστιμο του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε κάθε μία επιχείρηση, με το οποίο ουσιαστικά προαναγγέλλεται και το «σφράγισμα» των λατομείων, επιβλήθηκε ύστερα από ελέγχους των επιθεωρητών Περιβάλλοντος, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι οι εταιρείες λειτουργούσαν χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση, με το πρόσχημα της… αποκατάστασης ανενεργών λατομείων.

Η όλη εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για αναστολή λειτουργίας των λατομείων, η οποία όμως προκλητικά αγνοήθηκε μέσα σε κυκεώνα συναρμοδιότητας διαφόρων φορέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή