ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Μαύρισαν» με σπρέι διαγράμμιση για κατοίκους

Ακόμη δεν ξεκίνησε και άρχισε να έχει φανατικούς εχθρούς. Ο λόγος για την ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο της Αθήνας όπου στην περιοχή του Ευαγγελισμού κάποιοι με σπρέι «μαύρισαν» την ειδική διαγράμμιση για τους κατοίκους. Ως δράστες «φωτογραφίζονται» εργαζόμενοι της περιοχής των οποίων οι διαμαρτυρίες είχαν κοινοποιηθεί στον δήμο εδώ και αρκετό καιρό. Το θέμα προβλήθηκε και διαδικτυακά από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, που το επικροτούν, προειδοποιώντας ότι «σειρά έχουν τα παρκόμετρα».

ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΑΣΥΛΟ

Ιδια κριτήρια με λοιπούς αλλοδαπούς

Την ένταξη των αιτούντων άσυλο, οι οποίοι διαθέτουν το απαραίτητο αποδεικτικό στοιχείο, στο καθεστώς νομιμοποίησης που ισχύει για άλλες κατηγορίες αλλοδαπών ζητεί η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες σε έγγραφό της προς το υπουργείο Εσωτερικών. Η πρόταση της Αρμοστείας θέτει ως στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών για χορήγηση ασύλου.

ΠΕΝΤΑΠΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Ελαβαν νέα προθεσμία

Νέα 24ωρη προθεσμία ζήτησαν και έλαβαν χθες, προκειμένου να απολογηθούν σήμερα οι Διονύσης και Λυσίμαχος Φούκας, 37 και 73 χρονών αντίστοιχα, που κατηγορούνται για την πενταπλή δολοφονία στο Αγρίνιο. Νωρίς χθες το πρωί, οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώπιον του ανακριτή, στο οποίο και υπέβαλαν το αίτημα για νέα προθεσμία. Σε βάρος του 37χρονου έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, ενώ ο πατέρας του διώκεται για συνέργεια.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΪΤΖ

Εκκληση UΝΙCΕF

«Ενωθείτε για τα παιδιά-Ενωθείτε κατά του έιτζ», είναι το σύνθημα της UNICEF για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του έιτζ. Οπως αναφέρει η Οργάνωση, παγκοσμίως και σε καθημερινή βάση σχεδόν 1.800 παιδιά κάτω των 15 ετών μολύνονται από τον ιό, ενώ 1.400 παιδιά πεθαίνουν, εξαιτίας ασθενειών που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη λοίμωξη. Η Οργάνωση καλεί τη διεθνή κοινότητα σε μια παγκόσμια εκστρατεία που θα έχει στόχο την προστασία και φροντίδα των παιδιών που έχουν μολυνθεί από τον ιό του έιτζ, την πρόληψη των νέων μολύνσεων και την θεραπεία-χορήγηση αντιρετροϊκής αγωγής σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.

ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο στις 2 μ. μ. στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, ζητώντας να σταματήσουν οι κακοποιήσεις και οι εξευτελισμοί μεταναστών στα αστυνομικά τμήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή