Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Κύπριος φοιτητής

Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Κύπριος φοιτητής

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Κύπριου φοιτητή Αυγουστίνου Δημητρίου και των αστυνομικών που φέρονται ότι τον ξυλοκόπησαν σχεδιάζει να προχωρήσει ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ζαχαρίας Μουτάφης στο πλαίσιο της έρευνας που του έχει ανατεθεί για την υπόθεση της κακοποίησης του 24χρονου τη νύχτα του εορτασμού του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Χθες ο νεαρός προσήλθε στο δικαστικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον συνήγορο και τις δύο αδελφές του και επί έξι και πλέον ώρες κατέθετε στον κ. Μουτάφη, εξιστορώντας τις συνθήκες υπό τις οποίες εδάρη αγρίως από αστυνομικούς με πολιτικά στην περιοχή του Συντριβανίου. Ο εισαγγελέας Εφετών με την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση θέλει να διαπιστώσει εάν ο φοιτητής αναγνωρίζει -όπως είχε δηλώσει ενώ νοσηλευόταν- κάποιους από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, τους οποίους αναμένεται να καλέσει να καταθέσουν εντός των επόμενων ημερών. Ο Αυγουστίνος Δημητρίου αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις κατά την έξοδό του από το γραφείο του εισαγγελέα καθώς η κατάθεσή του θα συνεχιστεί και σήμερα.

Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι περιέγραψε με πολλές λεπτομέρειες το επεισόδιο και μάλιστα εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα αναγνωρίσει «τουλάχιστον μερικούς» από τους αστυνομικούς που τον κακοποίησαν.

Εν τω μεταξύ συνεχιζόταν έως αργά το βράδυ στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη των επτά φοιτητών που είχαν συλληφθεί την ίδια νύχτα στον χώρο μπροστά από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και κατηγορούνται ότι πετούσαν πέτρες και μολότοφ, προκαλώντας φθορά ξένης περιουσίας. Αντιθέτως αναβλήθηκε για τις 12 Δεκεμβρίου η δίκη άλλων δύο νεαρών που είχαν συλληφθεί το βράδυ της Τρίτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή