Ελαιόλαδο εναντίον Αλτσχάιμερ

Ελαιόλαδο εναντίον Αλτσχάιμερ

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες έρευνες αποκαλύπτουν τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου για την υγεία. Ο πολύτιμος χυμός της ελιάς μειώνει τα ποσοστά θνησιμότητας σε άτομα που υποφέρουν από διαβήτη ή έχουν πάθει έμφραγμα.

Μάλιστα, η υψηλή προσήλωση στη μεσογειακή διατροφή, βασικό συστατικό της οποίας είναι το ελαιόλαδο, αποτελεί ασπίδα και κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ. Τουλάχιστον 200 ουσίες που περιέχονται στο λάδι δρουν θετικά στην υγεία μας.

Τα καλά του ελαιολάδου και κατ’ επέκτασιν της μεσογειακής διατροφής ανέπτυξε η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών κ. Αντωνία Τριχοπούλου μιλώντας σε ημερίδα με θέμα «Γεύση και Υγεία» που πραγματοποιήθηκε από τη Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου «Φίλαιος» υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή