Η μεγαλύτερη έκταση καμένης γης της 5ετίας

Η μεγαλύτερη έκταση καμένης γης της 5ετίας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις περισσότερες καμένες εκτάσεις της τελευταίας πενταετίας είχαμε φέτος, με βάση τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, που παρουσιάσθηκε χθες. Οι δύο μεγάλες πυρκαγιές σε Χαλκιδική και Μάνη αποτέλεσαν τα «μελανά» σημεία σε μια κατά τα λοιπά καλή χρονιά από πλευράς καταστολής πυρκαγιών. Οπως επισήμανε χθες ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, η αντιπυρική περίοδος χαρακτηρίσθηκε φέτος από αντίξοες καιρικές συνθήκες, ωστόσο οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων να αντιμετωπίσουν άμεσα τις πυρκαγιές, στο πρώτο στάδιο εκδήλωσης. Στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής και τη Μάνη όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα να παραδοθούν στις φλόγες.

Οπως πρόσθεσε ο κ. Κόης, οι μεγάλες πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού -κάηκαν περισσότερα από 1.000 στρέμματα- ήταν συνολικά 11 και εκδηλώθηκαν όλες σε ημέρες με αυξημένο δείκτη επικινδυνότητας. Οι νομοί με τον μεγαλύτερο αριθμό πυρκαγιών τη φετινή αντιπυρική περίοδο είναι: Ηλείας με 604, Λάρισας με 596, Αιτωλοακαρνανίας με 461, Αχαΐας με 447. Στο 88,11 % των πυρκαγιών δεν κατέστη εφικτή η εξακρίβωση των αιτίων πρόκλησής τους. Οι περισσότερες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος. Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή είναι οι ημέρες με το μεγαλύτερο αριθμό πυρκαγιών.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας συνεχάρη το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος για τον αλτρουισμό, την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και είπε ότι μέσα στο 2007 θα ενταχθούν στο Σώμα 560 νέοι πυροσβέστες για την πρόσληψη των οποίων έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή