Οδηγήθηκαν στις φυλακές πατέρας και γιος

Οδηγήθηκαν στις φυλακές πατέρας και γιος

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις φυλακές Ναυπλίου οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι ο 37χρονος κτηνοτρόφος Διονύσης Φούκας και ο 73χρονος πατέρας του Λυσίμαχος Φούκας που κατηγορούνται για τον φόνο των πέντε κυνηγών το περασμένο Σάββατο στα Καλύβια Αγρινίου. Είχε προηγηθεί η απολογία τους στην ανακρίτρια Αγρινίου, η οποία με τη σειρά της, έπειτα από δύο προθεσμίες που είχαν ζητήσει και έλαβαν οι δράστες, τους άκουσε να περιγράφουν τις λεπτομέρειες της πρωτοφανούς ομαδικής ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, που διήρκεσε περίπου μία ώρα,  ο 73χρονος κτηνοτρόφος, που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στις ανθρωποκτονίες, άλλαξε την αρχική του κατάθεση στην αστυνομία, όπου είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος έκανε τους φόνους, προσπαθώντας με εκείνη την κατάθεση να πάρει επάνω του τα εγκλήματα και να γλιτώσει τον γιο του. Χθες, ο 73χρονος υποστήριξε ότι ούτε καν βρισκόταν στον τόπο του εγκλήματος. Είπε στην ανακρίτρια ότι έφθασε με τον γιο του στο χωράφι, αλλά έφυγε αμέσως για να πάει στη στάνη και δεν είδε τίποτα από όσα έγιναν.

Από την πλευρά του ο 37χρονος, ο οποίος διώκεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, κατά τη διάρκεια της δικής του απολογίας, επιβεβαίωσε τα όσα είχε ισχυριστεί και στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, παρουσία του εισαγγελέα, ότι δηλαδή εκείνος σκότωσε τους πέντε κυνηγούς. Ο 37χρονος επανέλαβε ότι προηγήθηκε λογομαχία με τα θύματα. Εκανε λόγο για υβριστικούς χαρακτηρισμούς και απειλές που δέχθηκε, καθώς και για τον πυροβολισμό που υπήρξε και τον εξέλαβε ως απειλή. Ανέφερε ότι όλα αυτά τον έφεραν εκτός εαυτού και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως με το κυνηγετικό του όπλο.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν από τη Διεύθυνση της Αστυνομίας στο γραφείο της ανακρίτριας κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, φορώντας και οι δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα. Ανάλογα μέτρα ελήφθησαν και για τη μεταφορά τους στις φυλακές Ναυπλίου.

Στη χθεσινή διαδικασία ενώπιον της ανακρίτριας, παρών ήταν και ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ως συνήγορος πολιτικής αγωγής, ο οποίος μετέφερε την επιθυμία των συγγενών των πέντε θυμάτων, να απομακρυνθούν τα φώτα της δημοσιότητας από την υπόθεση, καθώς όπως είπε, οι συγγενείς έχουν εμπιστοσύνη ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή