ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Αυστηρότατες ποινές για αλκοόλ και «κόκκινο»

Αυστηρότατα πρόστιμα για παραβάσεις, που μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή περιλαμβάνει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που αναμένεται σήμερα να συζητηθεί στην κυβερνητική επιτροπή, για να πάρει στη συνέχεια το δρόμο προς τη Βουλή. Τα πρόστιμα αγγίζουν ακόμη και τα 1.200 ευρώ για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή τα 700 ευρώ για την παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη. Στόχος του υπουργείου Μεταφορών είναι ο περιορισμός στο ήμισυ τουλάχιστον των τροχαίων ατυχημάτων και κυρίως δυστυχημάτων στα οποία η χώρα μας κατέχει θλιβερή πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί πριν από τις εορτές ώστε να ισχύσει τέσσερις μήνες μετά.

ΚΟΜΙΣΤΡΑ ΤΑΞΙ

Αυξήσεις ζητούν οι οδηγοί

Αναπροσαρμογή στα κόμιστρα των ταξί διεκδικούν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, παρά το γεγονός ότι στις αρχές του 2006 ο κλάδος «έλαβε» αυξήσεις που αγγίζουν ακόμη και το 43%. Στα αιτήματα του κλάδου περιλαμβάνεται η τιμολόγηση της μονής ταρίφας να φτάσει στα 0,38 ευρώ από 0,32 ευρώ ανά χιλιόμετρο και για τη διπλή ταρίφα σε 0,72 ευρώ από 0,60 ευρώ. Παράλληλα τμήμα του κλάδου ζητεί την εφαρμογή προκαθορισμένων τιμών για συγκεκριμένες διαδρομές αίτημα το οποίο δεν φαίνεται να έχει ανταπόκριση από το υπουργείο Μεταφορών.

ΑΝΔΡΙΚΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Ενα «κοκτέιλ» η αιτία

Το στρες, η κακή διατροφή, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ, τα στενά παντελόνια και τα κινητά τηλέφωνα στην τσέπη, ενοχοποιούνται από τους ειδικούς γιατρούς για την αύξηση της ανδρικής υπογονιμότητας που παρατηρείται τις τελευταίες δεκαετίες. Οπως τόνισαν χθες τα μέλη του προεδρείου της Ενωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδας, με αφορμή το πανελλήνιο συνέδριο που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή, είναι ενδεικτικό ότι οι περισσότεροι 30άρηδες και 40άρηδες που εξετάζουν οι ειδικοί, έχουν 20-25 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά κυβικό εκατοστό σπέρματος, πολύ κοντά δηλαδή στο ελάχιστο όριο για να επιτευχθεί σύλληψη.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ…

Τυροσαλάτα με ρινίσματα

Αποσύρεται από την αγορά τυροσαλάτα με την εμπορική ονομασία «Salvis» που πωλούνταν σε συσκευασίες των 450 γραμμαρίων σε πλαστικό περιέκτη καθώς εντός του προϊόντος εντοπίστηκαν ρινίσματα μετάλλου. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενημερώθηκε από την εταιρεία «Αμβροσία Ε.Π.Ε.». Η τυροσαλάτα διακινήθηκε μέσω της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «LIDL», η οποία για προληπτικούς λόγους απέσυρε από τα ράφια των καταστημάτων της και άλλα προϊόντα με τους ίδιους κωδικούς παρτίδας και συγκεκριμένα μελιτζανοσαλάτα, τζατζίκι, ρώσικη σαλάτα και ταραμοσαλάτα.

ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Παρέμβαση ψυχολόγων

Η στήριξη των θυμάτων μίας καταστροφής, των οικείων τους αλλά και των πολιτών που παρακολουθούν το συμβάν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είναι ο σκοπός της Ομάδας Ψυχολογικής Παρέμβασης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Αφορμή για τη σύσταση της συγκεκριμένης ομάδας στάθηκε η πτώση του αεροσκάφους της εταιρείας Ηelios, όμως κλήθηκε να βοηθήσει και στην πρόσφατη τραγωδία στο Αγρίνιο. Μάλιστα τα μέλη της ομάδας, θα προχωρήσουν στη δημιουργία ειδικού κώδικα δεοντολογίας, σε σχέση με τον τρόπο που καλύπτονται ανάλογα περιστατικά από τα ΜΜΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή