Είδαν και έφριξαν οι ελεγκτές σε δύο αποθήκες τροφίμων

Είδαν και έφριξαν οι ελεγκτές σε δύο αποθήκες τροφίμων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπου έστρεφαν το βλέμμα, διαπίστωναν και μια παράβαση. Συγκλονιστικά ήταν τα ευρήματα των υπαλλήλων της Νομαρχίας Πειραιά σε έλεγχο δύο αποθηκών εταιρείας χονδρεμπορίου, με την επωνυμία «Αρκάς Τροφοδοσίες ΕΠΕ (Αφοι Λιακόπουλοι)», η οποία προμηθεύει με τρόφιμα και αναλώσιμα ακόμα και νοσοκομεία. Σύμφωνα μάλιστα με το πόρισμα των ελεγκτών, οι συνθήκες λειτουργίας των αποθηκών (στην περιοχή του Ρέντη) εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Η μία από τις δύο αποθήκες όπου φυλάσσονταν υλικά μιας χρήσης, όπως χάρτινα πιατικά, ποτήρια, καλαμάκια κ. λπ., χαρακτηρίστηκε «επικίνδυνη ανθυγιεινή εστία», καθώς βρέθηκε ρυπαρή με περιττώματα από γάτες και τρωκτικά! Το δάπεδο και οι τοίχοι ήταν βρώμικοι και είχαν φθορές, ενώ στο αποχωρητήριο που κρίθηκε ως εντελώς ακατάλληλο εντοπίστηκαν περιττώματα γάτας. Στον ίδιο χώρο, το παράθυρο ήταν σπασμένο επιτρέποντας την πρόσβαση σε τρωκτικά και άλλους «επισκέπτες». Ταυτόχρονα, υγειονομικώς μη αποδεκτός ήταν και ο χώρος όπου φυλάσσονταν οι προς πώληση περιέκτες, που χρησιμοποιούνται για παρασκευή, συσκευασία ή προσφορά τροφίμων και ποτών.

Στη δεύτερη αποθήκη κατασχέθηκαν 280 κιλά φέτας, λόγω έλλειψης ενδείξεων, 15,2 κιλά μουχλιασμένα τυριά και 14,3 κιλά διάφορα προϊόντα ζωικής προέλευσης λόγω λήξης ορίων συντήρησης.

Ταυτόχρονα, σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Αγορά, σε σούπερ μάρκετ και σε αποθήκες τροφίμων του Πειραιά εντοπίστηκαν ακόμα 1,2 τόνοι ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων (κατεψυγμένα κοτόπουλα, νωπό κρέας, παγωτό, τυριά, αλλαντικά κ. ά.), είτε λόγω έλλειψης σημάνσεων είτε λόγω λήξης ορίου συντήρησης.

Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις, η Νομαρχία Πειραιά θα συντάξει μηνυτήριες αναφορές, ενώ για τις υγειονομικές παραβάσεις στις αποθήκες της εταιρείας τροφοδοσίας νοσοκομείων στου Ρέντη θα συνταχθεί και έκθεση προς τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή