Οι κτηνίατροι προαναγγέλλουν απεργίες

Οι κτηνίατροι προαναγγέλλουν απεργίες

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεργιακές κινητοποιήσεις παραμονές των εορτών προγραμματίζουν οι κτηνίατροι που εργάζονται στις υπηρεσίες του Δημοσίου με ορατό τον κίνδυνο δημιουργίας προβλημάτων στον εφοδιασμό της αγοράς.

Η Πανελλήνια Ενωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ) αποφάσισε την πραγματοποίηση τετραήμερης απεργίας, από τις 15 έως και 18 Δεκεμβρίου διεκδικώντας την επίλυση χρόνιων αιτημάτων του κλάδου όπως η στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών, η κάλυψη των αναγκών τους σε εξοπλισμό, η αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας και η ένταξη του κτηνιατρικού επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά. Η απεργία αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα στην αγορά κρέατος και στα ζωοκομικά προϊόντα. Οι κτηνίατροι δημόσιοι υπάλληλοι είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο της εγχώριας παραγωγής αλλά και για τον έλεγχο των ζώων που εισάγονται ενώ είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή προγραμμάτων όπως αυτό για την πρόληψη της γρίπης των πτηνών. Οι κτηνίατροι πάντως δηλώνουν ότι θα παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή