ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Αίτηση εξαίρεσης των δικαστών

Νέα εμπλοκή στη δευτεροβάθμια δίκη των κατηγορουμένων ως μελών της 17Ν σημειώθηκε χθες, καθώς ένα χρόνο μετά την έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, συνήγοροι υπεράσπισης αλλά και κατηγορούμενοι υπέβαλαν αίτηση εξαίρεσης των πέντε τακτικών δικαστών και των δύο εισαγγελέων που αποτελούν τη σύνθεση του δικαστηρίου. Το αίτημα εξαίρεσης των δικαστών και εισαγγελέων του Πενταμελούς Εφετείου, το οποίο θα κριθεί από άλλη σύνθεση, υποστήριξαν ο Δ. Κουφοντίνας αλλά και διά των συνηγόρων τους οι κατηγορούμενοι Ηρ. Κωστάρης, Κ. Καρατσώλης, Β. Τζωρτζάτος και Β. Ξηρός. Οι κατηγορούμενοι ζητούν την εξαίρεση των δικαστών για λόγους μεροληψίας όπως υποστηρίζουν, ενώ αιτία για την εξέλιξη αυτή ήταν η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου να μην επιτρέψει στον καταδικασθέντα ως αρχηγό της οργάνωσης Αλ. Γιωτόπουλο να διορίσει νέους συνηγόρους για την υπεράσπισή του και αντ’ αυτού να εξακολουθήσει να εκπροσωπείται από τους συνηγόρους που διόρισε αυτεπαγγέλτως το δικαστήριο.

ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ε.Ε.

Ενιαίος χώρος στην κατάρτιση

«Ενιαίος χώρος» και για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, με το σύστημα μεταφοράς πιστωτικών μονάδων, θα δημιουργηθεί στην Ευρώπη. Σε αυτό συνέκλιναν οι υπουργοί Παιδείας στο άτυπο συμβούλιο τον υπουργών Παιδείας της Ε.Ε. χθες στο Ελσίνκι. Επίσης, αποφασίστηκε ότι πρέπει η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση να είναι μέρος του τυπικού συστήματος της εκπαίδευσης, με στόχο να καταπολεμηθεί η σχολική διαρροή και η ανεργία. «Η δημιουργία ενός ενιαίου χώρου στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση απαιτεί την ενεργοποίηση όλων των ενδιαφερομένων, ώστε να αποτελεί ένα ενεργό μέρος του ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού συστήματος κάθε χώρας» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία της η κ. Μαριέττα Γιαννάκου.

ΑΠΟΛΥΣΗ ΓΙΑΤΡΟΥ

«Φακελάκι» ο λόγος

Οριστικά απολύεται από το νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, γιατρός, ο οποίος το 2001, ύστερα από χειρουργική επέμβαση σε ασθενή, ζήτησε και έλαβε «φακελάκι» (120 ευρώ). Το ΣτΕ επικύρωσε την πειθαρχική ποινή της απόλυσης που είχε επιβληθεί στον αναισθησιολόγο, ο οποίος υποστήριξε ότι πήρε τα χρήματα από τους συγγενείς, ως «μια χειρονομία ευγνωμοσύνης για την επιτυχή έκβαση της εγχείρησης».

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

Συνελήφθησαν τέσσερις

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και άλλα τέσσερα αναζητούνται ως οι δράστες της ληστείας σε βάρος χρηματαποστολής, που μετέφερε χρήματα από το καζίνο της Πάρνηθας. Η ληστεία είχε γίνει τον Σεπτέμβριο, στο ύψος του τελεφερίκ, από πέντε δράστες, που ακινητοποίησαν το όχημα της χρηματαποστολής και άρπαξαν σάκους με 1,6 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα τα πρώτα στοιχεία στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν τα όπλα της ληστείας και άλλος οπλισμός, καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή