ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργανώνουν αύριο (έναρξη 12.30 από τα Προπύλαια) η ΟΛΜΕ, η Διδασκαλική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) και φοιτητικοί σύλλογοι. «Με το συλλαλητήριο επιδιώκουμε τη νέα κοινή εμφάνιση όλων των μαχόμενων τμημάτων της εκπαίδευσης, ώστε να καταγγείλουμε τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2007 και να διατηρήσουμε στην επικαιρότητα το σύνολο των αιτημάτων και διεκδικήσεών μας» αναφέρει η ΟΛΜΕ. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο η ΟΛΜΕ κήρυξε για την Παρασκευή 3ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. – 2 μ.μ. για τον πρωινό και 2 μ.μ. – 5 μ.μ. για τον απογευματινό κύκλο λειτουργίας των σχολείων).

ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΑΜΙΝΑ»

Αίτημα για ανέλκυση

Με το αίτημα της πολιτικής αγωγής για ανέλκυση του βυθισμένου «Εξπρές Σαμίνα» άρχισε χθες σε δεύτερο βαθμό, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, η δίκη για το ναυάγιο που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2000 ανοιχτά της Πάρου, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 80 άτομα. Στο εδώλιο βρίσκονται επτά άτομα, πέντε μέλη του πληρώματος και δύο εκπρόσωποι της τότε πλοιοκτήτριας εταιρείας. Ο πλοίαρχος Β. Γιαννακής, ο οποίος αρνείται την κατηγορία της πρωτόδικης καταδίκης και ο υποπλοίαρχος Α. Ψυχογιός, ο οποίος αρνείται τον «ενδεχόμενο δόλο» εκτίουν ποινές κάθειρξης 16 και 19 ετών αντιστοίχως.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΑΞΙ

Δεν θέλουν τη ζώνη ασφαλείας

Αντιδράσεις προκαλεί στους κύκλους των επαγγελματιών ταξί η υποχρέωση χρήσης ζώνης ασφαλείας που προβλέπεται στον αναθεωρημένο ΚΟΚ. Ο Σύλλογος Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) εναποθέτει τις ελπίδες του στην τελική διαμόρφωση του κειμένου του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή. «Θεωρούμε ότι τίποτα δεν είναι οριστικό, με δεδομένο ότι πολλές είναι οι αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στη Βουλή» λέει στην «Κ» ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Μαν. Μπαντουράκης. Ακόμη και με κινητοποιήσεις απειλεί ο κλάδος σε περίπτωση που δεν αποσυρθεί η διάταξη που υποχρεώνει τους οδηγούς των ταξί να φορούν ζώνη ασφαλείας. «Δεν είναι δυνατόν μέσα στην πόλη, όπου κάνουμε πολλές στάσεις και κατεβαίνουμε συχνά από το όχημα να είμαστε δεμένοι, ενώ διατρέχουμε και σοβαρούς κινδύνους τη νύχτα με δεδομένη την εγκληματικότητα» εξηγεί. Κύκλοι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Αγοραίων και Ταξί εκφράζουν αισιοδοξία ότι θα τροποποιηθεί η συγκεκριμένη διάταξη και η υποχρέωση χρήσης ζώνης ασφαλείας θα αφορά μόνο τους επιβάτες.

ΘΥΜΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Δολοφονία στο Περιστέρι

Σε προσωπικές διαφορές εκτιμούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ότι οφείλεται η δολοφονία χθες, λίγο μετά τις 5 π.μ., του 35χρονου ταχυδρομικού υπαλλήλου Σωτήρη Νικολακόπουλου. Το θύμα είχε μόλις βγει από το σπίτι του, στην οδό Ψαρών 31, στο Περιστέρι και κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του για να πάει στη δουλειά. Οι δράστες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήταν δύο, τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ανακάλεσε την παραίτηση

Στη θέση του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παραμένει ο κ. Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος ανακάλεσε την πρόσφατη παραίτησή του «υποκύπτοντας» στις εκκλήσεις του Δ.Σ. και των εργαζομένων του ΕΕΣ και παρά τις δηλώσεις του περί «κόπωσης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή