Αναγκαία η συνεργασία γονέων – δασκάλων

Αναγκαία η συνεργασία γονέων – δασκάλων

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δικαιολογημένο μέτρο έστω κι αν είναι δύσκολη η εφαρμογή του. Γι’ αυτό απαιτείται η αφύπνιση της οικογένειας και η συνεργασία των γονιών με τους εκπαιδευτικούς». Αυτό ουσιαστικά δηλώνουν γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και μαθητές που μίλησαν στην  «Κ» μετά τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας. «Λέμε ναι στη ρητή και επί ποινή απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων. Αλλωστε, προϋπάρχει η απαγόρευση της χρήσης κινητών στο σχολείο.

Μετά την Αμάρυνθο

Ομως τώρα η ξεκάθαρη απόφαση θα λειτουργήσει περισσότερο αποτρεπτικά, ενώ η κοινωνία έχει αφυπνισθεί μετά και τα γεγονότα της Αμαρύνθου. Από την άλλη, όμως, θέλουμε να δούμε πώς θα λειτουργήσει στην πράξη. Και αυτό διότι δεν μπορεί να γίνει σωματικός έλεγχος στους μαθητές εάν έχουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα, αλλά ούτε και μπορεί να ελέγχονται οι μαθητές την ώρα του διαλείμματος στο προαύλιο ή στις τουαλέτες», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Δημήτρης Γεώργας. «Πρέπει να κινητοποιηθούν οι γονείς. Το πρόβλημα ξεκινάει από το σπίτι», προσθέτει ο ίδιος.

«Δεν πιστεύω ότι θα πάψουν τα παιδιά να έχουν κινητά μαζί τους στο σχολείο. Βέβαια, νομίζω ότι εάν κάποιος δάσκαλος τρίξει τα… δόντια, η κατάσταση θα βελτιωθεί», μας λέει ο 17χρονος μαθητής Γ΄ Λυκείου Μιχάλης Καραγιάννης. Η 14χρονη Κατερίνα Λινάρδου μόλις το περασμένο καλοκαίρι αγόρασε κινητό, γιατί, όπως λέει… αφοπλιστικά, «είχαν και οι φίλες μου και ζήλεψα. Ομως, δεν το παίρνω στο σχολείο. Το χρησιμοποιώ για να στέλνω μηνύματα και το έχω μαζί μου μόνο το απόγευμα, όταν πηγαίνω στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών», Από την πλευρά της η κ. Σοφία Τριανταφύλλου, μητέρα δύο παιδιών στη Β΄ Λυκείου και τη Β΄ Γυμνασίου, λέει στην «Κ»: «Πιστεύω ότι οι γονείς πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τα χατίρια των παιδιών με τα κινητά. Η ύπαρξη του κινητού, βέβαια, διευκολύνει τη ζωή του εργαζόμενου γονιού, που ίσως χρειαστεί να αναζητήσει το παιδί. Ομως, δεν χρειάζονται υπερβολές. Στο σχολείο δεν χρειάζεται το κινητό τηλέφωνο. Κακά τα ψέματα, οι μαθητές χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα σαν παιχνίδι και όχι γιατί επικοινωνούν με τους γονείς τους», συμπληρώνει η ίδια, αναφέροντας ότι ελπίζει το μέτρο να μην ατονήσει ύστερα από ένα χρονικό διάστημα.

Η πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδος (ΑΣΓΜΕ) κ. Βάνα Τζιαντζή θεωρεί, πάντως, ότι «η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Παιδείας για λόγους εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης.

Η πολιτεία

Το θέμα της χρήσης των κινητών τηλεφώνων πρέπει να λυθεί μέσα στη σχολική κοινότητα και όχι με απαγορεύσεις. Το βασικό είναι η πολιτεία να ενημερώσει τους πολίτες ότι τα κινητά είναι επικίνδυνα για την υγεία, και να προχωρήσει στην απομάκρυνση των κεραιών από σημεία κοντά σε σχολεία». Και καταλήγει: «Ελπίζω η απόφαση αυτή να μην έχει την τύχη ανάλογων απαγορεύσεων στον δημόσιο τομέα. Εφαρμόζονται για λίγο και μετά ατονούν…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή