Αυξήθηκε ο χρόνος επιβίωσης των καρκινοπαθών

Αυξήθηκε ο χρόνος επιβίωσης των καρκινοπαθών

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση του χρόνου επιβίωσης των ασθενών με καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο προσφέρουν οι πρόοδοι που έχουν επιτευχθεί στο τομέα της χειρουργικής ογκολογίας. Νέες χειρουργικές τεχνικές με τη βοήθεια της βιολογικής θεραπείας έχουν αυξήσει την επιβίωση των ασθενών στα 3 με 4 χρόνια, από τους 4-5 μήνες που ήταν έως πρόσφατα. Αυτό τόνισε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου με αφορμή το 14ο Διεθνές Συνέδριο Χειρουργικής Ογκολογίας που πραγματοποιείται από χθες στην Αθήνα, ο καθηγητής Χειρουργικής κ. Ν. Λυγιδάκης. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι ειδικοί γιατροί θα παρουσιάσουν, μεταξύ άλλων, την τεχνική χειρουργικής του ήπατος σε δύο χρόνους σε συνδυασμό με τη χρήση βλαστοκυττάρων στους ασθενείς με καρκίνο του ήπατος. Ειδικότερα, σε πρώτο χρόνο γίνεται εκτροπή του αίματος της πυλαίας φλέβας από τον ηπατικό λοβό που φιλοξενεί τον καρκίνο στον υγιή λοβό, στον οποίο γίνεται συγχρόνως έγχυση βλαστοκυττάρων για να βελτιωθεί η λειτουργία του. Ετσι, καθίσταται ακίνδυνη η εγχείρηση ηπατεκτομής που διενεργείται μετά 45-50 ημέρες.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Λυγιδάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κ. Β. Αποστολόπουλος, ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Π. Μπεχράκης και καθηγητές απο Πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, του Βουκουρεστίου και της Τουρκίας, ανακοίνωσαν τη λειτουργία της Διεθνούς Σχολής Χειρουργικής Ογκολογίας στην Αθήνα, από το 2007 και για τρία χρόνια. Η Σχολή θα λειτουργήσει υπό την αιγίδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, και όπως επεσήμανε ο κ. Μπεχράκης, αποτελεί τον «προπομπό της ιδιωτικής ιατρικής εκπαίδευσης στη χώρα μας, εφόσον επιτευχθεί η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος». Η Σχολή αφορά σε έξι κύκλους σεμιναρίων από καθηγητές από όλο τον κόσμο. Απευθύνονται σε νέους χειρουργούς, που θα επιλέγονται με εξετάσεις από τις υπηρεσίες των χωρών που συμμετέχουν (18 χώρες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής). Οσοι περάσουν με επιτυχία τα σεμινάρια θα λάβουν ειδικό δίπλωμα Χειρουργικής Ογκολογίας, για την έκδοση του οποίου υπάρχει ήδη εξουσιοδότηση από το Charles University της Πράγας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή