Η εισαγγελική πρόταση στη δίκη των «νονών» της νύχτας

Η εισαγγελική πρόταση στη δίκη των «νονών» της νύχτας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στηριζόμενος σε δύο μάρτυρες κατηγορίας οι οποίοι αμφισβητήθηκαν εκτενώς από την υπεράσπιση, και με την φράση «βασίζομαι σε αυτούς τους μάρτυρες. Μπορεί να έχω κάνει και λάθος, αλλά υπάρχουν και ανώτερα δικαστήρια», ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Ι. Μαντζούνης ζήτησε την ενοχή 5 εκ των 17 κατηγορουμένων στην υπόθεση των «κυκλωμάτων της νύχτας», για αδικήματα που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου για το οργανωμένο έγκλημα. Αντιστρέφοντας την επιχειρηματολογία των συνηγόρων υπεράσπισης, ότι οι δύο βασικοί μάρτυρες -η πρώην σύντροφος του κατηγορούμενου Βασίλη Στεφανάκου και ένας πρώην φίλος του- είναι ψευδομάρτυρες ο εισαγγελέας αντέτεινε ότι «ψευδομάρτυρες είναι οι δύο που τραυματίστηκαν από τον Στεφανάκο στις 30/12/02 στην Ελευσίνα και ήρθαν και είπαν ότι δεν τους χτύπησε αυτός». Οσο για το βασικό υπερασπιστικό όπλο των κατηγορουμένων, ότι δηλαδή οι καταστηματάρχες που φέρονται να εκβιάστηκαν, όχι μόνο δεν κατέθεσαν στο δικαστήριο αλλά αντιθέτως κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι ουδέποτε έδωσαν χρήματα, ο κ. Μαντζούνης διευκρίνισε ότι «αστυνομικοί και δύο μάρτυρες μας είπαν ότι οι καταστηματάρχες δεν ήθελαν να καταθέσουν επειδή φοβόντουσαν. Το ότι δεν κατέθεσαν δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν εκβιασμοί. Σκέφτομαι την ψυχολογική τους κατάσταση και τους δικαιολογώ»

Κατόπιν αυτών ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή για το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση των: Βασίλη Στεφανάκου, Ιωάννη Σκαφτούρου, Στ. Παπαδημητρίου, Αργ, Δενζιρτζόγλου και Γ. Μπασταλή. Μάλιστα για τον κατηγορούμενο Στεφανάκο ο εισαγγελικός λειτουργός είπε ότι ήταν «αρχηγός και μετά τον θάνατο του Αρ. Λακιώτη, υπάρχηγός έμεινε ο Σκαφτούρος» και ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος μαζί με τον Σκαφτούρο για ηθική αυτουργία σε έκρηξη στο μπαρ Cargo. Ο εισαγγελέας Εφετών ζήτησε την ενοχή του Γ. Τσακογιάννη για προμήθεια όπλων και του Αλ. Μπέλλου για παράνομη οπλοφορία.

Ο κ. Μαντζούνης ζήτησε να κηρυχθούν αθώοι οι Β. Καραλής, Αντριάνο Κόλα, Αντρ. Παπαδημητρίου, Αντρ. Σιρούλι, Απ. Βιολέτης, Δ. Χατζηδημητρίου, Λ. Αρώνης, Γ. Κοτρώτσος, Γ. Βεργέτης και Ι. Τσακουμάκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή