Αβραμόπουλος – Αλογοσκούφης για προσλήψεις στην Υγεία

Αβραμόπουλος – Αλογοσκούφης για προσλήψεις στην Υγεία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεθαύριο αναμένεται να είναι έτοιμη η τελική πρόταση των υπουργείων Υγείας και Οικονομίας σχετικά με την αντιμετώπιση του προβλήματος που θα αντιμετωπίσουν από την 1η Ιανουαρίου 2007, τα νοσοκομεία από την υποχρεωτική εφαρμογή του νέου ωραρίου των γιατρών. Οπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, συνεργάτες των δύο υπουργείων εξετάζουν λύσεις επί του θέματος και έως τη Δευτέρα αναμένεται να έχουν καταλήξει στην τελική πρόταση.

Σημειώνεται ότι πρόθεση του κ. Αβραμόπουλου, όπως τουλάχιστον είχε εκφραστεί πριν από τη συνάντηση, είναι η διασφάλιση πρόσθετων κονδυλίων για προσλήψεις ειδικευμένων και ειδικευόμενων γιατρών στα νοσοκομεία. Οι προσλήψεις αυτές είναι απαραίτητες, εν όψει της εφαρμογής του νέου ωραρίου των γιατρών (48 ώρες για τους ειδικευμένους και 58 για τους ειδικευόμενους), και το οποίο αναμένεται να φέρει αναστάτωση στα προγράμματα εφημεριών των νοσοκομείων. Παράλληλα, το υπουργείο δρομολογεί νομοθετική παρέμβαση για ολιγόμηνη αναβολή της εφαρμογής του νέου ωραρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή