ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣΜ

Επεσα θύμα τοκογλύφων, είπε ο «εγκέφαλος»

Απολογούνταν έως αργά χθες το απόγευμα, ο 38χρονος πρώην υπαξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και τρία ακόμη άτομα που κατηγορούνται για την ένοπλη ληστεία με λεία 1,6 εκατ. ευρώ σε χρηματαποστολή του καζίνο της Πάρνηθας, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σε βάρος των τεσσάρων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμορία, κλοπές κατ’ εξακολούθηση, ληστεία και οπλοκατοχή, ενώ ο 38χρονος αντιμετωπίζει και την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Κατά πληροφορίες ο πρώην υπαξιωματικός, ομολόγησε και δήλωσε μετάνοια καθώς, όπως φέρεται να είπε, προέβη στην πράξη αυτή διότι είχε πέσει θύμα τοκογλυφίας. Από την Αστυνομία έγινε γνωστό χθες ότι στο χρηματοκιβώτιό του βρέθηκε ένα ακόμη πιστόλι, το οποίο είχε κλαπεί τον περασμένο Αύγουστο από αυτοκίνητο δημοσιογράφου στο Χαϊδάρι. Εκτιμάται ότι το είχαν κλέψει οι Αλβανοί συνεργοί του στη ληστεία, η ταυτότητα των οποίων αναγνωρίσθηκε από την Αστυνομία.

ΔΙΚΗ τησ «17 ΝΟΕΜΒΡΗ»

Η αίτηση εξαίρεσης δικαστών

Ξεκίνησε ενώπιον διαφορετικής σύνθεσης Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η συζήτηση της αίτησης εξαίρεσης των τακτικών δικαστών και των δύο εισαγγελέων που εκδικάζουν σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση των κατηγορουμένων ως μελών της 17Ν. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκε ένας μάρτυρας, ο εκδότης της εφημερίδας «Κόντρα» Π. Γιώτης ενώ παρέμβαση έκανε ο Χριστόδουλος Ξηρός και ο καταδικασθείς ως αρχηγός της οργάνωσης Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος συμπαρατάχθηκε με την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλαν οι συγκατηγορούμενοί του Δημ. Κουφοντίνας, Ηρακλής Κωστάρης, Κώστας Καρατσώλης καθώς και συνήγοροι υπεράσπισης

ΣΧΟΛΙΚΟ… ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ

Πωλούσαν και μπίρες

«Λουκέτο» μπήκε με απόφαση της Νομαρχίας Πειραιά το σχολικό «σνακ- μπαρ» που λειτουργούσε στο 1ο ΤΕΕ Δραπετσώνας στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 124. Πρόκειται για το κυλικείο του σχολείου το οποίο ωστόσο όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν, οι υπάλληλοι της Νομαρχίας πωλούσε κατά παράβαση της νομοθεσίας, ροφήματα καφέ, πεϊνιρλί, λουκανικόπιτες, ενεργειακό ποτό και μπίρες. Επίσης, δεν διέθετε βιβλίο αστυκτηνιατρικών επιθεωρήσεων ενώ στους καταψύκτες του βρέθηκαν τεμαχισμένα κοτόπουλα, κιμάς, μπριζόλες και παγωτά.

ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Ημερίδα «Ανοιχτού Διαλόγου»

Με φόντο την επικείμενη διαδικασία αξιολόγησης του δεκαετούς σχεδίου δράσης του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά (1998-2008) ξεκινά με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου του Αμστερνταμ και του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου ο «άτυπος διάλογος για την πολιτική για τα ναρκωτικά». Στόχος της προσπάθειας, την έναρξη της οποίας σηματοδοτεί ημερίδα που διοργανώνεται σήμερα στο πολιτιστικό κέντρο «Κωστής Παλαμάς» (Ακαδημίας 48 και Σίνα) είναι η δημιουργία του πλαισίου βάσει του οποίου θα γίνει η αξιολόγηση και ο απολογισμός του σχεδίου δράσης που υιοθέτησε η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού το 1998. «Πρόκειται για μια πρώτη ενημερωτική συνάντηση για το πώς σκέφτεται ο ΟΗΕ να προχωρήσει στη διαδικασία αξιολόγησης και για το πώς η Ελλάδα θα συμβάλει σε αυτή. Στόχος είναι ο απολογισμός του σχεδίου δράσης να είναι αξιόπιστος και τεκμηριωμένος», τόνισε στην «Κ» ο κ. Αθανάσιος Αποστόλου, πρώην βουλευτής του ολλανδικού Κοινοβουλίου και συντονιστής σήμερα του προγράμματος «Ανοιχτός διάλογος για την πολιτική για τα ναρκωτικά

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Μπαζάρ στο Γκάζι

Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η μη κυβερνητική οργάνωση για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού «Δρόμοι Ζωής», τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν αποκλειστικά για τη στήριξη και την εκπαίδευση παιδιών μειονοτήτων της περιοχής του Γκαζιού. Οσοι λοιπόν βρεθούν από τις 10 π. μ. έως τις 8 μ. μ. στην οδό Περσεφόνης 49 (3ος όροφος) στο Γκάζι, θα έχουν την ευκαιρία να διαλέξουν χριστουγεννιάτικα δώρα και να δοκιμάσουν ή να αγοράσουν σπιτικά γλυκά και άλλα εδέσματα, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές προγραμματίζονται και διάφορες εκπλήξεις.

ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ

Διήμερη απεργία γιατρών

Σαρανταοκτάωρη απεργία για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, θα πραγματοποιήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί του λεκανοπεδίου Αττικής, που διεκδικούν προλήψεις ιατρικού προσωπικού, αύξηση των αποδοχών των γιατρών και μείωση του τακτικού ωραρίου με θεσμοθέτηση πενθήμερου 6ώρου (από τις 8 π. μ. έως τις 2 μ. μ.) και μία 18ωρη εφημερία την εβδομάδα. Επιπλέον, οι γιατροί του ΕΣΥ καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ανάσχεση της ροής του δημοσίου χρήματας προς ιδιώτες επιχειρηματίες.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τεχνολογική ενίσχυση

Δύο νέα μηχανήματα στεφανιογραφίας και ενδοσκόπησης ERCP, προμηθεύτηκε το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Αθηνών. Τα δύο μηχανήματα εγκαταστάθηκαν στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και το Ενδοσκοπικό Τμήμα αντίστοιχα και λειτουργούν εδώ και δύο ημέρες. Επίσης, το νοσοκομείο παρέλαβε νέο ψηφιακό τηλεφωνικό κέντρο στο πλαίσιο βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ασθενείς και προσωπικό. Τέλος, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης τριών θαλάμων 12 συνολικά κλινών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων της πανεπιστημιακής ΩΡΛ Κλινικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή