Ανακάλεσε την ομολογία για βιασμούς ανηλίκων

Ανακάλεσε την ομολογία για βιασμούς ανηλίκων

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαρκώς περιπλέκεται, αντί να ξεκαθαρίζει, η πρωτοφανής υπόθεση του 21χρονου από τη Νίκαια, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και, σύμφωνα με την αστυνομία, ομολόγησε ότι τους τελευταίους τρεις μήνες βίασε 20 ανηλίκους και αποπειράθηκε να βιάσει άλλους 20. Χθες, ο 21χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου κατέθεσε επί τρίωρο, για να ανακαλέσει όσα είπε στους αστυνομικούς. Φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι πιέστηκε από τους αστυνομικούς για να δώσει την αρχική κατάθεση στην οποία αναφέρει ότι διέπραξε 20 βιασμούς και ισάριθμες απόπειρες βιασμού. Πρόσθεσε ότι απλά έχει χτυπήσει τρία παιδιά και προσπάθησε να χτυπήσει ένα ακόμη, ενώ απέδωσε αυτήν την επιθετική συμπεριφορά σε ψυχολογικά προβλήματα που του δημιούργησε ο στρατός. Αμέσως μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος -ο εισαγγελέας έχει ασκήσει σε βάρος του κακουργηματική δίωξη για βιασμό ανηλίκων κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία- και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.

Ο 21χρονος είχε συλληφθεί το βράδυ του περασμένου Σαβββάτου στο αλσύλλιο του Αγίου Φιλίππου, στη Νίκαια. Στην κατοχή του οι αστυνομικοί βρήκαν γάντια και ένα μαχαίρι. Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του είχαν αρχίσει πριν από περίπου 20 ημέρες, όταν η οικογένεια ενός 10χρονου αγοριού είχε καταγγείλει ότι κάποιος προσπάθησε να αρπάξει το παιδί την ώρα που έπαιζε στο πάρκο. Τότε, ο θείος του αγοριού, που διερχόταν από το σημείο, αντελήφθη τι συμβαίνει και επενέβη για να το ελευθερώσει, καταφέρνοντας να δει το πρόσωπο του δράστη, τον οποίο και αναγνώρισε μετά τη σύλληψη. Ο 21χρονος αναγνωρίσθηκε και από έναν ανήλικο, η οικογένεια του οποίου είχε καταγγείλει τον βιασμό του στην Αστυνομία. Ο συνήγορος του κατηγορούμενου φέρεται να επικαλέσθηκε την κατάθεση αυτού του ανηλίκου για να υπερασπισθεί τον πελάτη του, καθώς σε αυτή γίνεται αναφορά σε δράστη ηλικίας περίπου 30 ετών, ο οποίος οδηγούσε μοτοσικλέτα, κάτι που δεν ισχύει για τον 21χρονο. Ζήτησε επίσης ο πελάτης του να εξετασθεί από ψυχολόγο. Οπως αναφέρει πάντως στην «Κ» ο δρ Εγκληματολογίας κ. Αγ. Τσιγκρής, η υπόθεση είναι πρωτοφανής στα εγκληματολογικά χρονικά της χώρας μας, καθώς κανείς στο παρελθόν δεν έχει ομολογήσει αυτοβούλως τόσο μεγάλο αριθμό βιασμών. Αναφερόμενος στην απουσία καταγγελιών, τονίζει ότι με δεδομένο ότι τα θύματα είναι ανήλικοι και μάλιστα αγόρια, δεν αποκλείεται η απουσία καταγγελίας να συνδέεται με τον φόβο της οικογένειας για στιγματισμό του παιδιού…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή