Ενας από τους επιβάτες του λεωφορείου ήταν ληστής

Ενας από τους επιβάτες του λεωφορείου ήταν ληστής

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Πληροφόρηση εκ των έσω είχαν, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες της χθεσινής θρασύτατης ληστείας σε τουριστικό λεωφορείο με 16 επιβάτες και προορισμό τη Γεωργία.

Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει στις 10.30 π.μ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και λίγο μετά το Δερβένι, ένας από τους επιβάτες έβγαλε ξαφνικά όπλο και πυροβόλησε για εκφοβισμό στην οροφή. Ταυτόχρονα, τρία άτομα που επέβαιναν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και ακολουθούσαν το λεωφορείο, μόλις αυτό ακινητοποιήθηκε, στον κόμβο του Λαγκαδά, όρμησαν στο εσωτερικό του και άρπαξαν από τον συνοδηγό τσάντα η οποία περιείχε 7.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα.Ο συνοδηγός επιχείρησε να αντισταθεί αλλά ο ένοπλος που ως εκείνη τη στιγμή επιτηρούσε τους επιβάτες κινήθηκε εναντίον του και τον χτύπησε στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου.

Στη συνέχεια οι ληστές επιβιβάστηκαν στο Ι.Χ. και διέφυγαν με κατεύθυνση την Καβάλα. Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε αμέσως, εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό στήνοντας μπλόκα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της περιοχής, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο συνοδηγός διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες γνώριζαν την ύπαρξη των χρημάτων και έδρασαν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου. Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ληστεία σε λεωφορείο που εκτελεί το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Στο παρελθόν και αμέσως μετά την παλιννόστηση ομογενών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, οπότε άρχισαν και τα δρομολόγια, τα κρούσματα επιθέσεων εναντίον τουριστικών λεωφορείων που ταξίδευαν προς αυτές τις χώρες ήταν αυξημένα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή