ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

Πορεία προς τη Βουλή για αύξηση μισθών

Περίπου 600 αστυνομικοί συμμετείχαν στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας έγινε σε ήρεμο κλίμα, ενώ από τους επικεφαλής των συνδικαλιστικών οργάνων αποφεύχθηκαν ακόμη και σε λεκτικό επίπεδο οι υπερβολές. Υπήρξε, βεβαίως, απάντηση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος δήλωσε προχθές ότι «οι διεκδικήσεις των αστυνομικών κινούνται στα όρια του παραλόγου». Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Αλλήλων (ΠΟΑΣΥ) κ. Δημήτρης Κυριαζίδης ανέφερε στην ομιλία του: «Το να ζητάς το δίκιο σου φαίνεται ότι είναι παράλογο». Στη συγκέντρωση, την οποία ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, συμμετείχαν αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών ενώσεων Πυροσβεστών και Λιμενικών. Οι συνδικαλιστές επανέλαβαν τα αιτήματά τους για αύξηση του μισθού του ανθυπολοχαγού κατά 140 ευρώ και για αναγνώριση της μάχιμης πενταετίας. Στο χώρο της συγκέντρωσης ερρίφθησαν φέιγ βολάν, στα οποία αναγραφόταν το σύνθημα «Εξω τα χουντικά σταγονίδια από την Ενωση Αστυνομικών Αττικής».

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η ΟΛΜΕ δεν συμφωνεί

Διάλογο ζητεί η ΟΛΜΕ για το θέμα της χρήσης των κινητών τηλεφώνων από μαθητές στα σχολεία. Μάλιστα χαρακτηρίζει την απόφαση της υπουργού Παιδείας κ. Μαριέττας Γιαννάκου για πλήρη απαγόρευση της χρήσης τους στα σχολεία «αντιπαιδαγωγική, αυταρχική και ατελέσφορη», ζητώντας να αποσυρθεί. Στην απόφασή της η ΟΛΜΕ δείχνει να… αγνοεί το γεγονός ότι η απαγόρευση της χρήσης των κινητών από μαθητές στα σχολεία ίσχυε και προ της υπουργικής απόφασης, η οποία -επί της ουσίας- ανέδειξε την σοβαρότητα του θέματος και προέβλεψε ποινές. Είναι ενδεικτικό ότι η ΟΛΜΕ τονίζει «ιδιαίτερα τη σημασία του διαλόγου, στο πλαίσιο της μαθητικής κοινότητας, για τη διαμόρφωση κανόνων συμβίωσης και την επιζήτηση της αυτοδέσμευσης των μελών της σχολικής κοινότητας πριν από την προσφυγή σε κατασταλτικά μέτρα», όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωσή της.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολύωρη σύσκεψη στην ΕΛ.ΑΣ.

Πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην Αντιτρομοκρατική, με τη συμμετοχή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος εκτάκτως επισκέφθηκε τα γραφεία της υπηρεσίας στο αστυνομικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας εισαγγελέα κ. Δημήτρη Ασπρογέρακα. Στη διάρκεια της σύσκεψης με τους επικεφαλής της υπηρεσίας έγινε διεξοδική ανάλυση της πορείας των ερευνών για την εγχώρια τρομοκρατία, αξιολογήθηκε ο κίνδυνος τρομοκρατικής ενέργειας το προσεχές διάστημα και δόθηκαν οδηγίες για τη δράση της υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται κινητικότητα όσον αφορά την πορεία των ερευνών, καθώς τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι με βάση τα στοιχεία που διαθέτουν έχουν διαμορφώσει μια αρκετά καλή εικόνα για τις οργανώσεις που εμφανίστηκαν μετά την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη».

ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Συμπληρώματα διατροφής με αναβολικά

Την προσοχή των καταναλωτών που προμηθεύονται μέσω του Διαδικτύου συμπληρώματα διατροφής, εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων καθώς ενδέχεται να έχουν στη σύστασή τους αναβολικές ουσίες. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, έπειτα από έρευνα των γερμανικών αρχών εντοπίστηκαν συμπληρώματα διατροφής – που διακινούνται κυρίως μέσω του Διαδικτύου ή μέσω τηλεοπτικών ή έντυπων διαφημίσεων, τα οποία περιέχουν αναβολικά στεροειδή. Οι χρήστες των προϊόντων αυτών θέτουν δυνητικά την υγεία τους σε σοβαρό κίνδυνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή