Απεργούν οι κτηνίατροι, αγωνία στην αγορά

Απεργούν οι κτηνίατροι, αγωνία στην αγορά

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επιβεβαιώνει με το χειρότερο τρόπο, το δίκαιο των αιτημάτων μας». Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκαν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για ελλείψεις που αφορούν τους κτηνιατρικούς ελέγχους και το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών, οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ).

Οι κτηνίατροι δημόσιοι υπάλληλοι εμμένουν στην απόφασή τους να πραγματοποιήσουν τετραήμερη απεργία, από αύριο έως και τις 18 Δεκεμβρίου 2006, διεκδικώντας κυρίως την πρόσληψη προσωπικού και τη στελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης. Δεδομένου ότι το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης των κινητοποιήσεων, είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την τροφοδοσία της αγοράς με σφάγεια και κτηνοτροφικά προϊόντα, έχουν γίνει προσπάθειες ανατροπής του κλίματος χωρίς όμως προς το παρόν να έχουν καταφέρει να ανατρέψουν την απόφαση της ΠΕΚΔΥ.

Σοβαρές ελλείψεις στις κτηνιατρικές υπηρεσίες καταγγέλλουν στην «Κ» και οι νομάρχες, δεδομένου ότι στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση έχει πλέον ανατεθεί το έργο των ελέγχων τόσο στην πρωτογενή παραγωγή όσο και στην αγορά. Οπως τονίζει ο νομάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Αριστείδης Αρκουδάρης «μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό. Διαθέτουμε 11 κτηνιάτρους οι οποίοι πρέπει να ελέγξουν 2 σφαγεία, μονάδες με περίπου 150.000 αιγοπρόβατα, 5.000 βοοειδή, πτηνοτροφεία και οστρακοτροφεία. Επίσης στο Θριάσιο βρίσκονται οι αποθήκες- ψυγεία από όπου πραγματοποιείται η διακίνηση των σφάγειων». Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στη νομαρχία Αθηνών όπου υπάρχουν 11 κτηνίατροι για να ελέγξουν περίπου 120.000 φορείς σε 48 δήμους.

Με την απεργία των κτηνιάτρων εκτιμάται ότι μεγαλύτερο πρόβλημα θα δημιουργηθεί στα σφαγεία και στα Συνοριακά Κέντρα (ΣΥΚΕ) εισόδου προϊόντων από τρίτες χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή