Εκκληση πρυτάνεων προς τα κόμματα

Εκκληση πρυτάνεων προς τα κόμματα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκκληση της Συνόδου των Πρυτάνεων προς τις πολιτικές δυνάμεις να συνεργαστούν για τη δημιουργία «συνθετικών και βιώσιμων λύσεων στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας» τόνισε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Κίττας. Η συνάντηση έγινε την Τρίτη σε θετικό κλίμα, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Να σημειωθεί, άλλωστε, ότι ο κ. Παπούλιας παρέστη στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στις 7 Μαΐου όπου τόνισε ότι για τα ελληνικά πανεπιστήμια «το ζητούμενο είναι η σωστή διάγνωση των προβλημάτων, η εξωστρέφεια, το όραμα και η εμπνευσμένη στρατηγική. Ετσι ώστε να έχουμε πανεπιστήμια χτισμένα πάνω στην απαραίτητη υποδομή και με προσανατολισμό στην ποιότητα της προσφερόμενης παιδείας».

Βέβαια, έκτοτε έχουν μεσολαβήσει η δημοσιοποίηση του προσχεδίου νόμου για τις αλλαγές στη λειτουργία των πανεπιστημίων και οι καταλήψεις των φοιτητών κατά τη διάρκεια της θερινής εξεταστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρύτανης μετέφερε στον κ. Παπούλια την ανησυχία των πρυτάνεων για την όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης, με επίμαχο αντικείμενο την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Από την άλλη, ο κ. Κίττας υπογράμμισε την ανάγκη χάραξης με σύνεση και συναίνεση -πέρα από τις όποιες αναγκαίες βραχυπρόθεσμες ρυθμίσεις- μιας ενιαίας και για όλες τις βαθμίδες στρατηγικής. Βέβαια, τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ… ζουν στον ρυθμό των προθέσεων για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος. Πρόσκληση απηύθυνε χθες η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για συντονισμό των ενεργειών κατά της αναθεώρησης, και κατά της θεσμοθέτησης μη κρατικών πανεπιστημίων. Οπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο γενικός γραμματέας της ΠΟΣΔΕΠ κ. Γιάννης Μαΐστρος, μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της ομοσπονδίας είχαν επαφές με τις ομοσπονδίες δασκάλων, καθηγητών και φοιτητικούς συλλόγους, ώστε να προγραμματίσουν κινητοποιήσεις όταν θα αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση για την αναθεώρηση του άρθρου 16.

Η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ θα δημοσιοποιήσει το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων που θα προτείνει προς τους συλλόγους πιθανότατα την προσεχή Δευτέρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή