ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αισχροκέρδεια στο Σύνταγμα

Την παρέμβαση και συνεργασία του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή ζήτησε ο δήμος της Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα αισχροκέρδειας που παρατηρήθηκαν στα μικρά χριστουγεννιάτικα σπιτάκια στο Σύνταγμα.

Ο δήμαρχος έγινε αποδέκτης πολλών καταγγελιών που έκαναν λόγο για υπέρογκες τιμές στα προσφερόμενα είδη, για παράδειγμα ένα μικρό ζαχαρωτό που σε άλλες περιοχές της Αθήνας (στη Κηφισιά) κοστίζει 1 ευρώ, στο Σύνταγμα αυτές τις ημέρες πωλείται προς 6!

Αντίστοιχος είναι ο υπερδιπλασιασμός στα υπόλοιπα προϊόντα που πωλούνται (σοκολατάκια, μελομακάρονα, κουραμπιέδες κ. λπ.) και για το λόγο αυτό η Γ. Γ. Καταναλωτή άρχισε να πραγματοποιεί εφόδους για να περιοριστεί το φαινόμενο. Ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Θεόδωρος Μπεχράκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι «όταν θα διαπιστώνονται παραβάσεις, θα επιβάλλονται αμέσως πρόστιμα». Αλλωστε αυτές τις ημέρες θα περάσουν από το φωταγωγημένο Σύνταγμα χιλιάδες παιδιά με τους γονείς τους και παρόμοια προβλήματα και παράπονα δεν θα πρέπει να ξαναδημιουργηθούν.