Απαισιόδοξοι, αντιφατικοί και φοβισμένοι οι Νεοέλληνες

Απαισιόδοξοι, αντιφατικοί και φοβισμένοι οι Νεοέλληνες

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κατώφλι του 2007, έρευνα του Ευρωβαρόμετρου αποτυπώνει την απαισιοδοξία των Ελλήνων για την οικονομική κατάσταση της χώρας, αφού σε ποσοστό 53% οι Ελληνες αναμένουν δυσμενέστερες οικονομικές εξελίξεις και μόλις ένα 17% ελπίζει σε καλύτερες ημέρες για το εισόδημά του. Συνοπτικά οκτώ στους δέκα Ελληνες χαρακτηρίζουν την κατάσταση της οικονομίας ως «κακή». Εξίσου απαισιόδοξοι, όμως, εμφανίζονται Γάλλοι, Βρετανοί, Πορτογάλοι και Κύπριοι.

Στην κορυφή των προβλημάτων παραμένει η ανεργία (56% Ελληνες θεωρούν ότι είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα), ενώ επτά στους δέκα εμφανίζονται ικανοποιημένοι από την καθημερινή τους ζωή, ποσοστό όμως αισθητά μικρότερο από τον μέσο όρο των λαών της Ε.Ε.

Τέλος, στα αξιοσημείωτα συγκαταλέγεται ο «φόβος» Ελλήνων και Γάλλων απέναντι στην παγκοσμιοποίηση, ενώ οι Ελληνες εκφράζουν με το υψηλότερο αρνητικό ποσοστό στην Ε.Ε. έντονη δυσπιστία για το Διαδίκτυο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή