Αριστη σχέση με το Διαδίκτυο

Αριστη σχέση με το Διαδίκτυο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Εσφιγμενίτες μπορεί να αισθάνονται αποκλεισμένοι από ξηράς, αέρος και θαλάσσης, διαθέτουν όμως τη δική τους ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο διά της οποίας ενημερώνονται και, εφόσον χρειαστεί, κινητοποιούνται οι ανά τον πλανήτη παλαιοημερολογίτες – φανατικοί υποστηρικτές τους. Στο site esphigmenou. com, καταχωρίζονται πληροφορίες για την κατάσταση στο μοναστήρι, αλλά και για τις θέσεις των εγκλείστων γύρω από θεολογικά ζητήματα. Συνήθως εκπέμπουν στον κυβερνοχώρο εικόνα πολεμικής ατμόσφαιρας απευθύνοντας εκκλήσεις στους πιστούς να τους συμπαρασταθούν, εκτοξεύοντας μύδρους κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Ιδού πώς περιγράφουν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μονή, μετά και τον χαρακτηρισμό τους ως σχισματικών. «Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και οι συνεργοί του στην ελληνική κυβέρνηση έκοψαν την παροχή τροφίμων, φαρμάκων και πετρελαίου θέρμανσης στη μονή, που αποτελείται από ηλικιωμένους μοναχούς. Δημιούργησαν ένα πλαστό μοναστήρι με το ίδιο όνομα στο οποίο προωθείται όλη η αλληλογραφία και όλα τα περιουσιακά στοιχεία. Εκοψαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της μονής, συμπεριλαμβανομένων και των επειγόντων τηλεφωνημάτων, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την πληροφόρηση του έξω κόσμου για τις σκληρές και απάνθρωπες ενέργειες, εναντίον μας, των ανυπεράσπιστων μοναχών. Στείλτε e-mail στον Πατριάρχη και ζητήστε του να θέσει τέλος στις αντιχριστιανικές του ενέργειες».

Πέραν του Διαδικτύου διαθέτουν άρτιο δίκτυο επαφών, με ΜΜΕ του εξωτερικού, το οποίο τους εξασφαλίζουν οι ανά τον κόσμο παλαιοημερολογίτες και κυρίως εκείνοι στις ΗΠΑ. Δημοσιογράφοι μεγάλων και έγκυρων εφημερίδων και διεθνών τηλεοπτικών δικτύων φθάνουν συχνά στο Αγιον Ορος μεταφέροντας στην παγκόσμια κοινή γνώμη τις εξελίξεις στο Εσφιγμενικό ζήτημα. Οι ίδιοι, στο μοναστήρι, είναι εφοδιασμένοι με τηλεοπτικές κάμερες, φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα ώστε να μπορούν να τροφοδοτούν τα ΜΜΕ με πληροφορίες και εικόνα. Το ισχυρό παλαιοημερολογίτικο λόμπι δραστηριοποιείται υπέρ των Εσφιγμενιτών στις ΗΠΑ και κατά καιρούς εμφανίζονται δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων επικριτικές για την ελληνική πολιτεία και τη στάση της απέναντι στη μονή Εσφιγμένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή