ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Παραλιακός οικισμός στο σχέδιο πόλης

Την ένταξη στο σχέδιο πόλης του παραλιακού οικισμού Νικήτης στη Σιθωνία της Χαλκιδικής και την επέκτασή του σε δύο ενότητες προβλέπει το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που ενέκρινε χθες το ΥΠΕΧΩΔΕ. Σε όλη την περιοχή της Νικήτης απαγορεύεται η χωροθέτηση κέντρων διασκέδασης, καταστημάτων εμπορίας δομικών υλικών και η δημιουργία συνεργείων αυτοκινήτων. Το νέο ΓΠΣ προβλέπει επίσης την προστασία αρχιτεκτονικών στοιχείων της περιοχής και τη δημιουργία ζώνης πρασίνου για την προστασία των ρεμάτων της περιοχής.

ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ

Καταδίκη αστυνομικού

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον αστυνομικό Ιωάννη Ανδράσκελα ο οποίος φέρεται να ηγείτο ακροδεξιάς ομάδας που επιτέθηκε σε βάρος συνδικαλιστών τον Ιούνιο του 2003, στην πλατεία της Κυψέλης. Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση ήταν και το μέλος της Χρυσής Αυγής Π. Ρουμελιώτης, για τον οποίο η υπόθεση διαχωρίστηκε καθώς όταν φέρεται να τέλεσε το αδίκημα ήταν 17,5 ετών και ως εκ τούτου θα πρέπει να κριθεί από δικαστήριο ανηλίκων. Ο Ρουμελιώτης εκτίει κάθειρξη 21 ετών καθώς κρίθηκε ένοχος για την ανθρωποκτονία ενός νεαρού άνδρα στο Μοναστηράκι, το 2005. Σημειώνεται ότι στον Ανδράσκελα έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή για «απρεπή συμπεριφορά»  που αφορούσε στη συμπαράστασή του σε δίκη ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Ο ΙΣΟΒΙΤΗΣ ΜΠΕΣΚΟΣ

Ζητεί αποφυλάκιση

Αυτοπρόσωπη παρουσία στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών Πειραιώς έκανε χθες ο Σπύρος Μπέσκος ο οποίος εκτίει ποινή δις ισόβια, από το 1983, για τον βιασμό και τον θάνατο γυναικών. Κατά πληροφορίες υποστήριξε ότι πληροί όλες τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις για υφ’ όρων αποφυλάκιση, καθώς βρίσκεται στον Κορυδαλλό 23 έτη και στις αναφορές των κοινωνικών λειτουργών αναφέρεται ότι έχει καλή συμπεριφορά και δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στις φυλακές.

ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Εμπορος μαινόμενος

Επίθεση από έμπορο της λαϊκής αγοράς στο Περιστέρι δέχθηκαν χθες το πρωί δύο γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Αθηνών κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στην αγορά. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι ο συγκεκριμένος έμπορος διέθετε ιταλικές τομάτες ως ελληνικές και συνέταξαν το σχετικό πρακτικό ελέγχου. Τότε ο έμπορος και συγγενείς του εξαγριωμένοι χειροδίκησαν εναντίον τους, τράβηξαν το πρακτικό και το έσκισαν. Οι δύο ελεγκτές μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, προκειμένου να υποβάλουν μήνυση.

ΕΞΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ

Εκθεση Unicef στο Σύνταγμα

Μια σύντομη στάση στο Σύνταγμα μπορούν να κάνουν οι διερχόμενοι επιβάτες ή επί τούτου επισκέπτες για να δουν την έκθεση φωτογραφίας της Unicef με αφορμή τα 60 χρόνια δράσης της (1946 – 2006), καθώς και το σχετικό χριστουγεννιάτικο μπαζάαρ, τα οποία εγκαινιάζει στις 11.30 π. μ. ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης. Τις εκδηλώσεις, που άρχισαν χθες και θα διαρκέσουν μέχρι την κυριακάτικη παραμονή των Χριστουγέννων (9.00 – 20.00), «ντύνει» μουσικά η ΕΡΑ και τις συνδιοργανώνουν το υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με την Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ

Ετοιμοι για κινητοποιήσεις

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι Ειδικοί Φρουροί για το προσεχές διάστημα, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση ενσωμάτωσής τους στην αστυνομία. Χθες επιδίωξαν να συναντήσουν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα, προκειμένου να του επιδώσουν σχετικό ψήφισμα. Οπως καταγγέλλουν, δεν τους επετράπη η είσοδος στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και θυροκόλλησαν το ψήφισμα στην κεντρική πύλη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή