ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΣΚΟΠΙΩΝ

Επιθετική ομιλία του προέδρου Τσερβενκόφσκι

Αμετακίνητος στις αδιάλλακτες θέσεις των Σκοπίων εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, δηλώνοντας ότι «η ΠΓΔΜ επιθυμεί την καλή συνεργασία με την Ελλάδα, αλλά δεν μπορεί να αποποιηθεί του συνταγματικού της ονόματος τόσο για εσωτερική όσο και για διεθνή χρήση». Στην ετήσια ομιλία του στο Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, ο κ. Τσερβενκόφσκι υποστήριξε επιπλέον ότι η Αθήνα δεν δικαιούται να δημιουργήσει εμπόδια στην ευρωατλαντική πορεία της χώρας του, καθώς «βάσει της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, η Ελλάδα ανέλαβε την υποχρέωση όχι μόνον να μην εμποδίσει, αλλά και να βοηθήσει την ενσωμάτωση της χώρας μας στους διεθνείς οργανισμούς». Σημειώνεται, πάντως, ότι από τη χθεσινή συνεδρίαση απουσίασε ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι και οι βουλευτές του μεγαλύτερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, οι οποίοι εξακολουθούν να καταγγέλλουν ότι το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2004 ήταν προϊόν νοθείας του κ. Τσερβενκόφσκι.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Πρώτα οι πολιτικές υποχρεώσεις

Τη βεβαιότητά του ότι τα οκτώ «παγωμένα» κεφάλαια της διαπραγμάτευσης της Τουρκίας με την Ε.Ε. «δεν θα ανοίξουν» όσο η Αγκυρα δεν τηρεί τις πολιτικές της υποχρεώσεις, εξέφρασε χθες ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος. Παράλληλα, ο ίδιος έστειλε το μήνυμα ότι η συγκατάθεσή του για να ανοίξει το ανάλογο κεφάλαιο που αφορά τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις πρέπει να εκληφθεί ως κίνηση καλής θέλησης της Λευκωσίας, τονίζοντας ότι στο εξής όλες οι σχετικές αποφάσεις θα λαμβάνονται αναλόγως της εκάστοτε συμπεριφοράς της Αγκυρας έναντι της Κύπρου. Ερωτηθείς, τέλος, για το ενδεχόμενο να ανοίξει το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, όπως εισηγήθηκε τουρκοκυπριακή εφημερίδα, είπε ότι θα συναινούσε μόνον αν παράλληλα κατεδαφιζόταν η γέφυρα και τα γραφεία που έχει ανεγείρει στο συγκεκριμένο σημείο το κατοχικό καθεστώς.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Προς αναστολή κινητοποιήσεων

Προς αναστολή των κινητοποιήσεών τους τουλάχιστον για ένα μήνα προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας -τη σχετική απόφαση αναμένεται να λάβουν την ερχόμενη Τετάρτη- μετά τις χθεσινές δεσμεύσεις του υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, για αποπληρωμή των οφειλών του οργανισμού προς τα φαρμακεία. Υπενθυμίζεται ότι οι φαρμακοποιοί είχαν αποφασίσει τη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων σε ασφαλισμένους του Δημοσίου από τις αρχές του ερχόμενου έτους, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση του ΟΠΑΔ να εξοφλήσει τις οφειλές του. Σε χθεσινή σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας συμφωνήθηκε να αποπληρωθούν έως τις 20/1/2007 οι οφειλές για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΚΑΜΕΡΕΣ

Μόνο στο υπόγειο και στην είσοδο

Ανακριβείς χαρακτηρίζει τις πληροφορίες περί εγκατάστασης καμερών, για λόγους ασφαλείας, στους ορόφους του κτιρίου του Αρείου Πάγου, ο πρόεδρός του κ. Ρωμύλος Κεδίκογλου. Οπως διευκρινίζει ο πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου, «κάμερες έχουν τοποθετηθεί μόνο στο υπόγειο και στην είσοδο του μεγάρου». Σε κανέναν όροφο, επισημαίνει ο κ. Κεδίκογλου, δεν έχουν εγκατασταθεί κάμερες, με εξαίρεση τα γραφεία του ίδιου και του εισαγγελέα κ. Γ. Σανιδά. Βασιζόμενος σε δημοσιεύματα για την τοποθέτηση καμερών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αποδοκιμάζει, σε ανακοίνωσή του, την ενέργεια αυτή, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως «δεν πρόκειται να λειτουργήσουν οι συσκευές της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των δικηγόρων, διαδίκων και πολιτών».

ΚΛΟΠΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΣΠΙΔΩΝ

Με ενστάσεις συνεχίζεται η δίκη

Με ενστάσεις αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη της υπόθεσης κλοπής αστυνομικών ασπίδων με κατηγορούμενους τους Γιώργο Καλαϊτζίδη, Πέτρο Καρασαρίνη και Παναγιώτη Ασπιώτη. Οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα όσα τους αποδίδονται και έκαναν λόγο για διογκωμένο κατηγορητήριο, ενώ το δικαστήριο απέρριψε ένσταση που υπέβαλαν οι κατηγορούμενοι Καρασαρίνης και Ασπιώτης περί ακυρότητας των κλήσεων που έλαβαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή