ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Αποζημιώσεις για εκτάσεις του Ολυμπιακού Χωριού

Τη δικαίωση των 2.800 περίπου οικοπεδούχων του δήμου Αχαρνών που περιμένουν ακόμη τις αποζημιώσεις για τις απαλλοτριώσεις των εκτάσεων τους στις οποίες κατασκευάστηκε το Ολυμπιακό Χωριό, πρότεινε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου.

Κατά τον κ. Γ. Σανιδά η αναγνώριση των δικαιούχων έγινε παράνομα από ειδική επιτροπή που συστήθηκε επί τούτου το 2003, με αποτέλεσμα σήμερα οι ιδιοκτήτες να μην μπορούν να λάβουν τις χρηματικές τους αποζημιώσεις, αφού η όποια σχετική διευθέτηση του ζητήματος έπρεπε να αποφασιστεί από τα αρμόδια δικαστήρια.

Οπως τόνισε ο κ. Σανιδάς, οι ιδιοκτήτες των απαλλοτριούμενων εκτάσεων δεν επέλυσαν τις διαφορές τους στο δικαστήριο το οποίο «δεν μπορεί κανείς να στερηθεί χωρίς τη θέλησή του». Παράλληλα, δεν μπορεί ο νομοθέτης να θεσπίζει ιδιαίτερες διατάξεις με τις οποίες να «αντικαθιστά από το Σύνταγμα και τον νόμο οριζόμενα, αφού η αρχή του νόμιμου δικαστή αποτελεί σημαντική εγγύηση για την απροσωπόληπτη απονομή της Δικαιοσύνης και δεσμεύει τον κοινό νομοθέτη».

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΛΕΞ

Ποινή παύσης σε δικηγόρο

Τρίμηνη πειθαρχική ποινή παύσης επέβαλε το ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο στον δικηγόρο κ. Φραγκίσκο Ραγκούση για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Αλεξ στη Βέροια. Πειθαρχικά ελεγκτέος κρίθηκε ένας ακόμη δικηγόρος, από το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, για αναξιοπρεπή συμπεριφορά, καθώς ενώ χειριζόταν εκκρεμή δικαστική υπόθεση, συμμετείχε σε τηλεοπτική «εκδίκαση» της ίδιας υπόθεσης. Στην απόφαση επισημαίνεται ότι «η συμμετοχή δικηγόρων σε μιμήσεις και παρωδίες δικών, με εξωθεσμικές δικοφανείς διαδικασίες, που επιχειρούν να αποδώσουν δικαιοσύνη ή να επιλύσουν διαφορές, προσβάλλουν βάναυσα το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος και της Δικαιοσύνης».

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Τα ψάρια από τη Λιβύη

Απαγορεύτηκε χθες η εκφόρτωση, με εντολή της διεύθυνσης κτηνιατρικής της Νομαρχίας Πειραιά, ενός τόνου νωπών ψαριών από τη Λιβύη, στο 5ο Τελωνείο Πειραιά, καθώς τα αλιευτικά σκάφη με σημαία Λιβύης δεν περιλαμβάνονται στους καταλόγους εγκεκριμένων εγκαταστάσεων τρίτων χωρών. Παράλληλα σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας, σε Εστιατόριο-Οβελιστήριο με την επωνυμία «ΝΟVΟRΕSΤ» στη Λ. Κηφισού 98 και Π. Ράλλη στου Ρέντη διαπιστώθηκαν παραβάσεις του υγειονομικού κώδικα όπως και τρόφιμα που παρουσιάζαν αλλοίωση. Ο υπεύθυνος του καταστήματος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Αλβανοί με 7,28 κιλά κάνναβη

Δύο 24χρονοι Αλβανοί συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ασφάλειας, έχοντας στην κατοχή τους 7,28 κιλά κάνναβης. Σύμφωνα με την αστυνομία, το τελευταίο διάστημα διακινούσαν ναρκωτικά στο κέντρο των Αθηνών. Συνελήφθη επίσης ένας 24χρονος Ιρανός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 166 γραμμάρια οπίου, το οποίο διέθετε κυρίως σε ομοεθνείς του.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια

Εκκληση στους γονείς να μην αγοράσουν για τα παιδιά τους στις γιορτές κάποιο εξωτικό ζώο ως κατοικίδιο απευθύνει το Ζωοφιλικό Σωματείο Θεσσαλονίκης «Αργος». Οπως καταγγέλλει, η αγορά και η διατήρηση ενός εξωτικού ζώου έχει γίνει πλέον «της μόδας» στη χώρα μας και οποιοσδήποτε το θελήσει μπορεί να αγοράσει εύκολα από ιγκουάνα, φίδια, χελώνες και σκιουράκια μέχρι ταραντούλες και μαϊμούδες! Σύμφωνα με έρευνες, το 90% των «πιαστών» άγριων ζώων, αυτών δηλαδή που αιχμαλωτίζονται από το περιβάλλον στο οποίο ζουν, πεθαίνουν προτού καν φτάσουν στα pet shop.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Παιχνιδούπολη έως 7 Ιανουαρίου

Μετά τη γειτονιά του Αη Βασίλη στο Σύνταγμα και εκείνη των ευχών στην πλατεία Κοτζιά, μια τρίτη, εκείνη των παιδιών στο Ζάππειο εγκαινιάζεται σήμερα στις 12.30. Στην παιχνιδούπολη που θα βρίσκεται εκεί μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, τα παιδιά θα μπορούν καθημερινά μεταξύ 11.00 π.μ. και 8.00 μ.μ., να κάνουν χιονοτσουλήθρα σε αληθινό χιόνι, βόλτα με πολύχρωμο τρενάκι, να κατασκευάσουν κεριά και στολίδια με τη βοήθεια εκπαιδευτών μέσα σε μια γιγάντια χριστουγεννιάτικη κάλτσα, το «Εργαστήρι των δώρων», αλλά και να ακούσουν παραμύθια από παραμυθάδες στο «Εργαστήρι των παραμυθιών».

ΔΥΟ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΧΘΕΣ

Τρεις οι δράστες

Δύο ληστείες σε βάρος τραπεζικών υποκαταστημάτων σημειώθηκαν χθες το πρωί στην Αττική. Λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, άγνωστος λήστεψε με την απειλή όπλου το υποκατάστημα της Εμπορικής στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 105 στην Καισαριανή και διέφυγε. Περίπου δύο ώρες αργότερα, δύο άγνωστοι λήστεψαν το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζαςστην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 1, στη Λυκόβρυση. Οι δράστες πυροβόλησαν δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό. Διέφυγαν με Ι.Χ.

ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Εγιναν συλλήψεις

Τρεις παρκαδόροι νυχτερινών κέντρων συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Τροχαίας, στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται για την αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως πάρκινγκ για νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Από την Τροχαία οι έλεγχοι πρόκειται να ενταθούν τις επόμενες ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή