Ηλιόλουστο ποδαρικό το 2007

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ηλιοφάνεια θα μας κάνει «ποδαρικό» ο νέος χρόνος. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η πρώτη ημέρα του 2007 θα είναι ηλιόλουστη, ενώ και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, φθάνοντας έως και τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Εως τότε, όμως, το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό. Σήμερα και αύριο το βράδυ, το θερμόμετρο θα δείξει έως και -6 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα οι συνθήκες για παγετό να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο θα είναι οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο (δεν αναμένεται όμως να ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ) και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας στην ανατολική και νότια Ελλάδα. Ασθενείς βροχές ή χιονόνερο είναι πιθανό να σημειωθούν το πρωί στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη Βόρεια Κρήτη.

Την παραμονή, αλλά και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με εξασθένηση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας. Νέα επιδείνωση του καιρού, με βροχές και χιόνια στα ορεινά, αναμένεται από τη δεύτερη ημέρα του νέου έτους.

Πάγωσε η Βόρεια Ελλάδα από τις χαμηλές θερμοκρασίες του τελευταίου τριημέρου, καθώς σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος έπεσε κάτω του μηδενός. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Φλώρινα, τα Γρεβενά, την Καστοριά, την Κοζάνη, τις Σέρρες και τη Δράμα, όπου τις πρωινές ώρες το θερμόμετρο έδειξε ακόμα και -10 βαθμούς Κελσίου.

Τσουχτερό ήταν το κρύο και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με τον υδράργυρο τις πρωινές ώρες να δείχνει -2 βαθμούς Κελσίου. Παγετός σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Κατερίνη, το Κιλκίς και την Καβάλα, ενώ το πρόβλημα ήταν εντονότερο στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις η κίνηση των οχημάτων γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Και στο λεκανοπέδιο της Αττικής όμως -έστω και καθυστερημένα- έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα χιόνια. Πάρνηθα και Πεντέλη ντύθηκαν στα λευκά, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη εκεί προσωρινά το απόγευμα της Τρίτης λόγω της χιονόπτωσης που καθιστούσε επικίνδυνη την κίνηση των οχημάτων.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Τροχαίας εφιστούν την προσοχή των οδηγών που κινούνται στο ορεινό δίκτυο της χώρας καθώς τις πρωινές ώρες υπάρχει κίνδυνος παγετού.

Χθες, στους 10 πόντους έφτασε το ύψος του χιονιού στο οροπέδιο Λασιθίου, λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης που ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης και συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή