ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΝΟΡΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ

Είναι υγιής, της είπαν ότι πάσχει από έιτζ

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης διέταξε η διοίκηση του ΙΚΑ, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες λανθασμένης διάγνωσης για έιτζ μιας νεαρής ασφαλισμένης στη Μυτιλήνη. Η νεαρή είχε υποβληθεί σε αιματολογικές εξετάσεις οι οποίες είχαν δώσει ψευδώς θετικό αποτέλεσμα ότι είχε προσβληθεί από έιτζ. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΚΑ, από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι δεν τηρήθηκε η τυπική διαδικασία, η οποία προβλέπει τη μη αποστολή από το Κέντρο Αιμοδοσίας στα υποκαταστήματα της πρώτης εξέτασης η οποία μπορεί να δώσει θετικό ή ψευδώς θετικό αποτέλεσμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητη η λήψη νέου δείγματος για επανεξέταση-διασταύρωση και αφού ολοκληρωθεί και αυτή η φάση γίνεται προσωπική ενημέρωση του ασθενούς.

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΚΛΟΠΗ ΑΣΠΙΔΩΝ ΜΑΤ

Βίαιη προσαγωγή αστυνομικών

Τη βίαιη προσαγωγή των αστυνομικών οι οποίοι δεν προσήλθαν να καταθέσουν ως μάρτυρες διέταξε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, προκειμένου να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης της κλοπής ασπίδων των ΜΑΤ. Μέχρι στιγμής πάντως, ουδείς από τους αστυνομικούς που έχουν εξεταστεί δεν αναγνώρισε -όπως και στο στάδιο της ανάκρισης- στο πρόσωπο των τριών κατηγορουμένων τους δράστες της εναντίον τους επίθεσης, που είχε γίνει τον Μάιο του 2005. Η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ εξετάστηκαν ως μάρτυρες πρόσωπα από το συγγενικό περιβάλλον των κατηγορουμένων (Γ. Καλαϊτζίδης, Π. Καρασαρίνης και Π. Ασπιώτης)

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αρνήθηκε τον διορισμό

Αρνήθηκε χθες τον διορισμό του ως δικηγόρος του Αλ. Γιωτόπουλου, ο κ. Θ. Θεοχάρης, επικαλούμενος κώλυμα για λόγους υγείας. Με την άρνηση του δικηγόρου, ο οποίος ήταν απών από την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης 17Ν, ανοίγει ο δρόμος για τον διορισμό τουλάχιστον ενός συνηγόρου επιλογής του Αλ. Γιωτόπουλου, καθώς οι διορισθέντες πλέον είναι δύο και κάθε κατηγορούμενος δικαιούται τρεις. Κατά πληροφορίες, θα διορισθεί ο κ. Ιπ. Μυλωνάς, ενώ επιθυμία του κ. Γιωτόπουλου είναι να τον εκπροσωπήσει και δεύτερος δικηγόρος της επιλογής του, ο Αντουάν Κοντ. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί στις 3 Ιανουαρίου.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Δικαιολογητικά έως 31η Δεκεμβρίου

Για την οριστική διαγραφή των προς ανακύκλωση οχημάτων, οι διευθύνσεις Μεταφορών της νομαρχίας Αθηνών θα δέχονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά (άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να τηρήσουν τις ημερομηνίες προκειμένου να απαλλαγούν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2007. Να σημειωθεί ότι η οριστική διαγραφή των αυτοκινήτων θα γίνει έστω και αν ο ιδιοκτήτης δεν έχει παραδώσει το όχημα στις μονάδες ανακύκλωσης.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 417 ΚΙΛΩΝ ΒΟΔΙΝΟΥ

«Εμπλουτισμένο» με σαλμονέλα

Μεγάλη ποσότητα βοδινού κρέατος με σαλμονέλα, προέλευσης Γαλλίας, συγκεκριμένα 417 κιλά συσκευασμένα σε κενό αέρος, κατάσχεσαν οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά από το κατάστημα ΕΝΑ Cash and Carry που βρίσκεται στην οδό Κηφισού 98, στο Ρέντη. Το επικίνδυνο για κατανάλωση κρέας εντοπίστηκε στο πλαίσιο των καθημερινών ελέγχων που διενεργεί η Νομαρχία Πειραιά έπειτα από δειγματοληπτικό έλεγχο στη συγκεκριμένη παρτίδα κρέατος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή