Ταυροκαρχαρίες από τη Νότιο Αφρική στο Ηράκλειο

Ταυροκαρχαρίες από τη Νότιο Αφρική στο Ηράκλειο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοχρονιά στο ενυδρείο, συντροφιά με το ζεύγος ταυροκαρχαριών που κατέφθασε από τη Νότιο Αφρική και τους εκατοντάδες επισκέπτες που σπεύδουν καθημερινά για να το θαυμάσουν θα κάνουν οι υπεύθυνοι του «Θαλασσόκοσμου» στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Πρόκειται για τους πιο επιθετικούς καρχαρίες. Το μήκος τους φτάνει τα 3,5 μέτρα, διαθέτουν 5 σιαγόνες και ζουν σε βάθη 80 έως 100 μέτρων. Εάν είμαστε λίγο τυχεροί, δεν αποκλείεται να μας χαρίσουν και μια γέννα», τόνισε στην «Κ» ο υπεύθυνος του ενυδρείου κ. Μιχάλης Παπαδάκης.

Το εορταστικό πρόγραμμα των ημερών περιλαμβάνει μια σειρά από πρωτότυπες όσο και ενδιαφέρουσες -για τους φίλους του υδάτινου κόσμου- δραστηριότητες, όπως ειδικές προβολές, ομιλίες, εκθέσεις ζωγραφικής, διαγωνισμούς και παιχνίδια για τα παιδιά. Κορυφώνονται όμως την ημέρα των Θεοφανίων με ένα ξεχωριστό γεγονός: τον αγιασμό των υδάτων και τη βουτιά ενός δύτη στην πανοραμική δεξαμενή, όπου φιλοξενούνται οι καρχαρίες του ενυδρείου!

Από τις 25 Δεκεμβρίου, στον «θαλασσόκοσμο» έχουν ξεναγηθεί ήδη περισσότεροι από 1.000 επισκέπτες. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, «πρόκειται για άτομα που μένουν εκτός Κρήτης και εκμεταλλεύονται τις διακοπές των Χριστουγέννων για μια επίσκεψη στο ενυδρείο». Σημειώνεται ότι στον ένα χρόνο λειτουργίας, τον «Θαλασσόκοσμο» έχουν επισκεφθεί περισσότερα από 350.000 άτομα.

Στη διάθεση του κοινού τέθηκαν αυτές τις ημέρες και οι κάρτες μέλους. Κοστίζουν 16 ευρώ για το πρώτο μέλος της οικογένειας και 6 ευρώ (8 ευρώ η κανονική είσοδος) για τα υπόλοιπα και ισχύουν για απεριόριστο αριθμό επισκέψεων.

Επιπλέον, σε λειτουργία βρίσκεται πλέον και το ηλεκτρονικό σύστημα προσωπικής ξενάγησης, η χρήση του οποίου στηρίζεται στη χρήση μιας φορητής συσκευής.

«Με αυτό τον τρόπο, ο επισκέπτης γίνεται αποδέκτης πλούσιου πληροφοριακού υλικού, ενώ μπορεί να περιπλανηθεί στο ενυδρείο με το δικό του ρυθμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή