Ενας λαθροθήρας δημόσιος κίνδυνος

Ενας λαθροθήρας δημόσιος κίνδυνος

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Μήνυση εις βάρος του λαθροθήρα που είχε στήσει παγίδα θανάτου σε δάσος του Χολομώντα Χαλκιδικής, με κίνδυνο να πέσουν σε αυτή άνθρωποι αντί για αγριογούρουνα, κατέθεσαν χθες οι δύο θηροφύλακες που την εντόπισαν.

Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται τέτοια φονική παγίδα και οι εκπρόσωποι του Κυνηγετικού Συλλόγου Πολυγύρου εξέφρασαν χθες την ανησυχία τους για τις διαστάσεις που παίρνει η λαθροθηρία.

Η συγκεκριμένη παγίδα είχε στηθεί σε μονοπάτι για αγριογούρουνα και ο λαθροθήρας είχε κρυμμένο μέσα στα πουρνάρια κυνηγετικό όπλο συνδεδεμένο με καλώδια, μπαταρία, μοτέρ, έτσι ώστε αν ένα ζώο περνούσε από το μονοπάτι ο μηχανισμός έμπαινε σε κίνηση και το όπλο εκπυρσοκροτούσε χτυπώντας ό,τι υπήρχε σε ακτίνα 50 μέτρων…

«Από το μονοπάτι θα μπορούσε να περάσει οποιοσδήποτε και να δεχθεί τα σκάγια», ανέφερε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πολυγύρου κ. Γ. Ρούντας. «Πέρυσι είχαμε ανακαλύψει παρόμοια παγίδα, το όπλο της οποίας ήταν συνδεδεμένο με σύρμα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο λαθροθήρας κάτοικος Βραστάμων Χαλκιδικής έχει απασχολήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν τις Αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή