Διαρρήκτης νεκρός από πυρά αστυνομικών

Διαρρήκτης νεκρός από πυρά αστυνομικών

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τις συνθήκες υπό τις οποίες πυροβολήθηκε από αστυνομικούς και έπεσε νεκρός στο χωριό Καλαμπάκι της Δράμας ένας 35χρονος διαρρήκτης ερευνούν, από προχθές το βράδυ, οι αρχές της περιοχής.

Η ηγεσία της Αστυνομίας έχει διατάξει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης προκειμένου να διευκρινιστεί αν υπήρξε υπέρβαση από την πλευρά των αστυνομικών, αφού οι δύο άνδρες που πυροβόλησαν μέσα στο σκοτάδι τον 35χρονο αθίγγανο όταν θεώρησαν ότι τους επιτέθηκε με όπλο -το οποίο αποδείχθηκε ψεύτικο- οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας, οι δύο αστυνομικοί του Α. Τ. Δοξάτου εκτελούσαν εποχούμενη περιπολία.

Λίγο πριν από τις 10 μ. μ., αντελήφθησαν έξι άτομα με γερανοφόρο όχημα και τζιπ να «εισέρχονται με πρόθεση να αφαιρέσουν μετασχηματιστές εντός περιφραγμένου χώρου αντλιοστασίου Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Βοϊράνης Δράμας, από τον οποίο πρόσφατα σε τέσσερις τουλάχιστον περιπτώσεις αφαίρεσαν μετασχηματιστές, πηνία χαλκού, καθώς και χάλκινα καλώδια μεταφοράς ρεύματος ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και τους κάλεσαν να παραδοθούν δηλώνοντας την ιδιότητά τους». Οι δράστες δεν σταμάτησαν. Οι πέντε απ’ αυτούς επιβιβάστηκαν στο γερανοφόρο όχημα και διέφυγαν, ενώ ο οδηγός του τζιπ «επιβιβάστηκε σ’ αυτό και το έθεσε σε λειτουργία, κινούμενος εναντίον των αστυνομικών, προτάσσοντάς τους πιστόλι, το οποίο όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν πλαστικό, πλην όμως έφερε όλα τα εξωτερικά χαρακτηριστικά πραγματικού πιστολιού». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δράμας κ. Στ. Τσούκα, «όταν οι συνάδελφοι είδαν ότι οπλοφορεί φώναξαν όπλο και έριξαν με τα υπηρεσιακά τους περίστροφα» κατά του οχήματος τουλάχιστον έξι βολίδες, με αποτέλεσμα μία απ’ αυτές να τραυματίσει θανάσιμα τον οδηγό του τζιπ. Ωστόσο, το «σημείο εισόδου της βολίδας», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, είναι «η δεξιά ωμοπλάτη».

Στο τζιπ οι αστυνομικοί βρήκαν το πλαστικό πιστόλι, μία κουκούλα και διαρρηκτικά εργαλεία. Το γερανοφόρο όχημα εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου συνελήφθησαν οι δύο από τους πέντε που διέφυγαν και πάνω σ’ αυτό βρέθηκαν οι δύο μετασχηματιστές που είχαν αφαιρέσει προηγουμένως από το αντλιοστάσιο. Οι άλλοι τρεις αναζητούνται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή