ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάχη κτηνοτρόφου με τρεις Αλβανούς ληστές

Σε επιδημία εξελίσσονται οι ληστείες έπειτα από εισβολή σε σπίτια, καθώς φαίνεται ότι αυτός ο τρόπος δράσης βρίσκει μιμητές. Χθες, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, ένας 66χρονος κτηνοτρόφος δέχθηκε την εισβολή τριών Αλβανών στο σπίτι του, στην Ερέτρια. Την ώρα που κοιμόταν, οι δράστες μπήκαν από την πόρτα της κουζίνας, τον ξύπνησαν και με την απειλή κομμένου δίκαννου κυνηγετικού όπλου ζήτησαν να τους παραδώσει όσα χρήματα είχε. Εκείνος αρνήθηκε και οι δράστες άρχισαν να τον χτυπούν με το κοντάκι του όπλου. Στη διάρκεια της συμπλοκής, κατάφερε να βγάλει την κουκούλα ενός εκ των ληστών, ενώ στη συνέχεια το όπλο εκπυρσοκρότησε και τραυματίσθηκε ο ένας από τους τρεις δράστες.

Οι άλλοι δύο έσυραν τον τραυματία έξω από το σπίτι, επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, όπου τους ανέμενε συνεργός τους, και έφυγαν. Ο 66χρονος ειδοποίησε την αστυνομία. Περίπου μία ώρα αργότερα, οι ληστές μετέβησαν στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου είπαν στους γιατρούς ότι είχαν δεχθεί επίθεση από αγνώστους στο Βασιλικό και ο ένας τους τραυματίσθηκε.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τους δράστες της ληστείας σε βάρος του κτηνοτρόφου και συνελήφθησαν. Το όπλο που είχαν χρησιμοποιήσει στη ληστεία το είχαν πετάξει στη διαδρομή προς το νοσοκομείο και βρέθηκε από αστυνομικούς. Η κομμένη καραμπίνα και οι κουκούλες, οι οποίες βρέθηκαν στο αυτοκίνητό τους, εστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για εξέταση.